Kirjaudu MaRan jäsensivuille

Vitriini-lehti

Vitriini on MaRa ry:n ammatti- ja järjestölehti, joka on suunnattu matkailu- ja ravintola-alan yrittäjille ja liikkeenjohdolle. Vitriini kertoo yrityksistä ja niiden toimintaympäristöstä.

 

Tunnetko tuopin positiiviset jäljet?

Ravintola- ja matkailuala hyötyisi anniskelun arvonlisäveron alentamisesta, sillä parempi hintakilpailukyky lisäisi palvelujen kysyntää. Tamperelaisravintola Plevnan Marika Tähtinen-Hakala sekä Tuska Festivalin Eeka Mäkynen kertovat, miten alennus vaikuttaisi heidän edustamiensa yritysten toimintaan. Lue lisää..


Pääkirjoitus: Anniskelun arvonlisäveron alentaminen on tärkein tavoitteemme eduskuntavaaleissa

Jollei arvonlisäveroa alenneta, anniskelusta saatavat verotulot vähenevät joka tapauksessa kulutuksen vähentyessä ja siirtyessä muihin jakelukanaviin. Lue lisää...


Pelataanko rahapeliautomaateilla jatkossa tunnistautuneena?

Arpajaislakia esitetään muutettavaksi niin, että pelaajan olisi aina tunnistauduttava pelatessaan rahapeliautomaatilla liikenneasemalla, ravintolassa, kaupassa tai kioskilla. MaRan mielestä satunnaispelaaminen pitää jättää tunnistamisvelvoitteen ulkopuolelle. Lue lisää...


Sarjayrittäjä Kim Heiniö on avannut urallaan yli 100 ravintolaa, koska uuden kehittäminen on hänelle intohimo

Kim Heiniö on tutustuttanut helsinkiläiset kaupunkikulttuurin kansainvälisiin ilmiöihin lukuisissa ravintoloissaan. Hän on näyttänyt, miten juhlitaan urbaanin tyylikkäästi, syödään nuudeleita muodikkaasti tai nautitaan drinkkejä kuntosalilla. Nyt hän esittelee työnteon mahdollisen tulevaisuuden. Mutta seuraavaksi hän aikoo hidastaa tahtia. Lue lisää...


Pääkirjoitus: Lämpimästä kesästä potkua kotimaanmatkailuun 

Kuluneen kesän lämpimän sään merkittävin vaikutus on luoda suomalaisille uskoa siihen, että myös Suomessa voi olla kesällä lämmintä. Se voi vaikuttaa positiivisesti ensi kesään, kun suomalaiset pohtivat, varatako kesälomamatka kotimaahan vai ulkomaille. Lue lisää...


Minne ravintolaliiketoiminta on menossa?

Kurkistetaan, mitä ravintolatrendeissä tapahtuu Keski-Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa. Näkökulmaa voi avartaa hakemalla oppia maailmalta, mutta kannattaa huomata, että Suomessakin tehdään koko ajan uutta. Lue lisää...


Gastronomisia salaatteja tiedostaville

MaRan uusi jäsen -sarjan esittelyssä ravintola Pupu, joka mahdollistaa vastuullisen, helpon ja nopean ruokailuvaihtoehdon. Lue lisää...


Pääkirjoitus: Matkustustaseen alijäämä on kasvanut räjähdysmäisesti

Ravintolaruoan arvonlisäveron ja yhteisöveron alentaminen ovat hyviä esimerkkejä siitä, miten positiivisesti verojen alentaminen vaikuttaa. Lue lisää...


Mustion Linna haluaa Helsingin ruokamatkailijat ympäri vuoden

Mustion Linna on profiloitunut entistä vahvemmin hää- ja ruokamatkailukohteena. Kartano museoineen on lisämauste. Omistajat haluavat paikan olevan kiinnostava myös sen nykytarjonnan ansiosta. Lue lisää...


Mitkä hotellitrendit ovat pinnalla nyt maailmalla?

Hotellitrendien etenemistä on vaikea ennakoida, mutta maailmalta löytyy mielenkiintoisia esimerkkejä. Tällä hetkellä muodissa ovat esimerkiksi liikkuvat pop up -hotellit, yhdistelmä- ja surffihotellit sekä työn ja vapaa-ajan yhdistävät nomadipesät. Lue lisää...


Motel Käpylä tarjoaa nostalgisen aikamatkan 1970-luvulle

Uusi yrittäjä haluaa säilyttää motelli Käpylän elävänä ja nostaa Meri-Lapissa aikanaan tunnetun viihdekeskuksen uudelleen esiin. Lue lisää...


Lue lisää Vitriinin juttuja tästä >> 

Päivitetty 14.11.2018

MaRan verkkosivut käyttää evästeitä. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja verkkosivujemme evästekäytännöistä täällä.

Yhteistyökumppanit

Fennia Hartwall Hartwa Trade Valio Accountor Metos Paulig Winpos Läntmannen Unibake Kespro Schneider Paulig Smartum