Kirjaudu MaRan jäsensivuille

Vitriini-lehti

Vitriini on MaRa ry:n ammatti- ja järjestölehti, joka on suunnattu matkailu- ja ravintola-alan yrittäjille ja liikkeenjohdolle. Vitriini kertoo yrityksistä ja niiden toimintaympäristöstä.

 

Kunniakrouvarit Jaana Korhola ja Jouko Heinonen: Yritysten tulee ottaa nykyisin kantaa

MaRan kunniarouvareiksi marraskuussa valitut Jaana Korhola ja Jouko Heinonen ovat matkailu- ja ravintola-alan pitkän linjan vaikuttajia. Vitriinin haastattelussa he käyvät läpi uriaan ja keskustelevat yritysten ja toimintaympäristön muutoksesta. Lopuksi he arvioivat, mitä lautasiltamme löytyy tulevaisuudessa ja kuka annokset ravintoloissa tarjoilee. Lue lisää...


Pääkirjoitus: Vireä yhdeksänkymppinen

 
Vitriini-lehti perustettiin loppuvuonna 1928. Vielä 90 vuoden jälkeenkin Vitriinin päätehtävänä on toimia matkailu- ja ravintola-alan yritysten ja yrittäjien äänenkannattajana – aikana, jolloin moni ammatti- ja järjestölehti on kuopattu. Lue lisää...


MaRan hallitusohjelmatavoitteet, osa 2: Tasapuoliset kilpailuedellytykset turvattava

 
Kaikella ammattimaisella majoitustoiminnalla on oltava samat säännöt, viihderisteilyjen valtiontukia on leikattava sekä yksityinen ja julkinen sektori on saatava kilpailussa samalle viivalle. Lue lisää...


MaRan hallitusohjelmatavoitteet, osa 1: Anniskelun arvonlisäveroa laskettava

Ravintola- ja matkailuala hyötyisi anniskelun arvonlisäveron alentamisesta, sillä parempi hintakilpailukyky lisäisi palvelujen kysyntää. Tamperelaisravintola Plevnan Marika Tähtinen-Hakala sekä Tuska Festivalin Eeka Mäkynen kertovat, miten alennus vaikuttaisi heidän edustamiensa yritysten toimintaan. Lue lisää..


Pääkirjoitus: Anniskelun arvonlisäveron alentaminen on tärkein tavoitteemme eduskuntavaaleissa

Jollei arvonlisäveroa alenneta, anniskelusta saatavat verotulot vähenevät joka tapauksessa kulutuksen vähentyessä ja siirtyessä muihin jakelukanaviin. Lue lisää...


Pelataanko rahapeliautomaateilla jatkossa tunnistautuneena?

Arpajaislakia esitetään muutettavaksi niin, että pelaajan olisi aina tunnistauduttava pelatessaan rahapeliautomaatilla liikenneasemalla, ravintolassa, kaupassa tai kioskilla. MaRan mielestä satunnaispelaaminen pitää jättää tunnistamisvelvoitteen ulkopuolelle. Lue lisää...


Sarjayrittäjä Kim Heiniö on avannut urallaan yli 100 ravintolaa, koska uuden kehittäminen on hänelle intohimo

Kim Heiniö on tutustuttanut helsinkiläiset kaupunkikulttuurin kansainvälisiin ilmiöihin lukuisissa ravintoloissaan. Hän on näyttänyt, miten juhlitaan urbaanin tyylikkäästi, syödään nuudeleita muodikkaasti tai nautitaan drinkkejä kuntosalilla. Nyt hän esittelee työnteon mahdollisen tulevaisuuden. Mutta seuraavaksi hän aikoo hidastaa tahtia. Lue lisää...


Minne ravintolaliiketoiminta on menossa?

Kurkistetaan, mitä ravintolatrendeissä tapahtuu Keski-Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa. Näkökulmaa voi avartaa hakemalla oppia maailmalta, mutta kannattaa huomata, että Suomessakin tehdään koko ajan uutta. Lue lisää...


Lue lisää Vitriinin juttuja tästä >> 

Päivitetty 17.12.2018

MaRan verkkosivut käyttää evästeitä. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja verkkosivujemme evästekäytännöistä täällä.

Yhteistyökumppanit

Fennia Hartwall Hartwa Trade Valio Accountor Metos Paulig Winpos Läntmannen Unibake Kespro Schneider Paulig Smartum