Kirjaudu MaRan jäsensivuille

VARAA SUORAAN -kampanja käynnistyi. Osallistumisohjeet kampanjaan.

15.12.2015 I JÄSENUUTISET

Alamme eurooppalainen kattojärjestö HOTREC on käynnistänyt tänään Euroopan laajuisen VARAA SUORAAN (BOOK DIRECT) –kampanjan, joka tuo esiin suoraan varaamisen edut.

Eri varauskanavilla on erilaiset edut ja hyödyt sekä kuluttajien että palveluntarjoajien näkökulmasta.Varauskanavien laaja valikoima on parantanut kuluttajien valinnanmahdollisuuksia ja tietoisuutta tarjonnasta, mutta varauskanavilla on yritysten kannalta kohtuuttomia ehtoja.

VARAA SUORAAN -kampanjan tavoitteena on muistuttaa mahdollisuudesta varata palvelut suoraan palveluntarjoajien omien kanavien kautta sekä kertoa suoraan varaamisen hyödyistä. Tavoitteena on myös kannustaa hotelleja ja muita majoitusyrityksiä, ravintoloita sekä muita alallamme toimivia yrityksiä pohtimaan, mitä suoraan varaaminen yritykselle merkitsee ja kertomaan, mitkä sen hyödyt ovat.
 
Kampanja antaa yrityksille mahdollisuuden tuoda esiin haluamiaan painotuksia ja etuja suoraan varaamiseen liittyen. Esimerkiksi varaamalla palvelun yrityksen omilla verkkosivuilla, puhelimitse tai sähköpostitse tai suoraan toimipisteessä, kuluttaja saa suoran kontaktin palveluntarjoajaan. Suorassa kontaktissa saa muun muassa heti tietoa todellisesta varaustilanteesta, muista palveluista, mahdollisista viime hetken tarjouksista ja ehdoista. Majoitusvarausten kohdalla kuluttajat saavat myös kuluttaja-asiamiehen tarkistamien Majoitusliikkeiden yleisten varaus- ja peruutusehtojen suojan ja palveluntarjoaja ottaa myös vastuun mahdollisista varaukseen liittyvistä ongelmista.

Kampanjaan osallistuminen:
 
Kampanjointia voit toteuttaa vapaasti sopivaksi katsomallasi tavalla. Apunasi on kampanjasivusto ja materiaalipankki. Materiaalipankista löytyvät mm. kampanjan erikieliset logot, jotka ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä yrityksesi verkkosivuilla, painetuissa materiaaleissa ja sosiaalisen median kanavissa.

Lisäksi voit tilata online-kaupasta maksullisia kampanjatuotteita kuten ikkunatarroja, lehtiöitä, lasinalusia, lippuja ja roll-uppeja.
Kampanjaan voivat osallistua kaikki matkailu- ja ravintola-alan yritykset. 

Kampanjan tiedote
Flyer majoitusalan yrityksille
Online-kauppa
Muistilista hotelleille suoraan varaamisesta (englanniksi)

Yhteistyökumppanit

Fennia Hartwall Hartwa Trade Valio Accountor Metos Paulig Winpos Läntmannen Unibake Kespro Schneider Paulig Smartum