Kirjaudu MaRan jäsensivuille

Vitriini-lehti

Vitriini on MaRa ry:n järjestölehti, joka on suunnattu matkailu- ja ravintola-alan yrittäjille ja liikkeenjohdolle. Vitriini antaa lukijalle ajankohtaista tietoa alan toimintaympäristöstä.

 

Juuresta Latvaan ja sen yli – sapaksilla aloittaneet yrittäjät kasvattivat monipuolisen ravintolaryppään

Juuri Yhtiöt on kasvanut kuin varkain monimuotoiseksi ravintolaryppääksi, jonka laajentuminen on nojannut kiinnostavaan omaperäisyyteen, vahvaan konseptointiin ja osaavaan henkilökuntaan. Uusi keskipiste Kasarmi 21 määrittää paljolti yrityksen lähivuosien suunnan. Lue lisää...


Pääkirjoitus: Alalla on hyvät kasvunäkymät – mistä kannattavuutta?

Alan heikon kannattavuuden suurimpia syitä ovat korkeat henkilöstö- ja raaka-ainekulut sekä EU:n kireimpiin kuuluva arvonlisä- ja valmisteverotus. Lue lisää...


Kun koko ravintola on lavastettu näytelmä

Ruoan visuaalisuuteen ja elämyksellisyyteen keskittyvät immersiiviset ruokailukonseptit ovat trendin harjalla joka puolella maailmaa. Niissä henkilökunta kirjoittaa tarinan juonen uudestaan joka ilta. Ja asiakas saa kuvata. Lue lisää...


MaRan jäsenille merkittävät alennukset Smartumin lounasprovisioista

 MaRan ja Smartum Oy:n viisivuotinen yhteistyösopimus takaa MaRan jäsenyrityksille muita tuntuvasti alemmat provisiot lounasetumaksamisessa. Lue lisää...


MaRan uusi puheenjohtaja uskoo 
priorisointiin ja keskusteluun

Mitä MaRan puheenjohtajana aloittanut Tomi Lantto pitää järjestön tärkeimpinä edunvalvontatavoitteina? Millainen mies Antellin toimitusjohtaja on? Mikä on Lanton resepti alan vetovoimaisuuden parantamiseksi? Lue lisää...


Pääkirjoitus: Alkoholilain uudistus on viimeinkin maalissa

Yhtä tärkeää kuin laissa olevat uudistukset on se, miten lakia tulkitaan ja miten ravintoloita valvotaan. Lue lisää...


Katsojakokemus ja urheilutapahtuma murroksessa

Digitalisaatio mullistaa maailmaa, eivätkä urheilustadionit ja urheiluviihde jää osattomiksi myllerryksestä. Mullistus lupaa hyvää katsojille ja tarjoaa ketterille yrityksille mahdollisuuksia uudenlaisten palvelukonseptien luomiseen. Lue lisää... 


Keskustelu krouvarien kanssa

MaRan kunniakrouvarit, konkariravintoloitsijat Juhani Merimaa ja Ari Laakkonen puhuvat urastaan, opeistaan sekä yöelämän ja elävän musiikin muutoksesta. Lue lisää...


Teknologia lisää vau-elämystä

Hotellihuoneen personoinnista on puhuttu jo pitkään, mutta toteuttamis­mahdollisuudet ovat vielä pienet. Robotiikka, esineiden internet ja interaktiivisuus ovat kuitenkin tulossa hotelleihin ryminällä. Lue lisää... 


 

 

Päivitetty 26.03.2018

Yhteistyökumppanit

Fennia Hartwall Hartwa Trade Valio Accountor Metos Paulig Winpos Läntmannen Unibake Kespro Schneider Paulig Smartum