Kirjaudu MaRan jäsensivuille

Vitriini-lehti

Vitriini on MaRa ry:n julkaisema ammatti- ja järjestölehti, joka on suunnattu matkailu- ja ravintola-alan yrittäjille ja liikkeenjohdolle. Vitriini kertoo yrityksistä ja niiden toimintaympäristöstä – siis alasta bisneksenä.

 

Jungle Juice Bar maksoi Espanjassa kansainvälistymisen oppirahat – Ruotsissa näyttää lupaavammalta

Epäonnistunut Espanjaan laajentuminen ei lannistanut Jungle Juice Barin unelmaa smoothiemaailman valloituksesta.  Kansainvälistymisen oppirahat on maksettu ja uutta vauhtia haetaan Pohjoismaista. Lue lisää...


Pääkirjoitus: Työmarkkinaratkaisut tukevat kilpailukykyämme ja parantavat ostovoimaa 


Matkailu-, ravintola- ja vapaa-ajan palvelujen työehtoja koskevat neuvottelut olivat
poikkeuksellisen vaikeat, mutta molemmilla osapuolilla oli tahtotila löytää ratkaisu ilman sovittelua. Lue lisää...


Miten vesistömatkailussa voidaan hyödyntää lisättyä todellisuutta? 

Lisätyn todellisuuden avulla Suomessa voitaisiin tarjota matkailijalle personoituja elämyksiä, jotka toteuttaisivat hänen unelmiensa järvimaiseman. Lue Lisää...


Matti Jämsénin uuden ravintolan poikkeava liikeidea syntyi puolivahingossa

Parhaiten suomalaisista huippukokeista Bocuse d´Or -kilpailuissa menestynyt Matti Jämsén toteutti haaveensa avaamalla ravintola Sesongin Järvenpäähän. Lue lisää...


Juuresta Latvaan ja sen yli – miten sapaksilla aloittaneet yrittäjät kasvattivat monipuolisen ravintolaryppään?

Juuri Yhtiöt on kasvanut kuin varkain monimuotoiseksi ravintolaryppääksi, jonka laajentuminen on nojannut kiinnostavaan omaperäisyyteen, vahvaan konseptointiin ja osaavaan henkilökuntaan. Uusi keskipiste Kasarmi 21 määrittää paljolti yrityksen lähivuosien suunnan. Lue lisää...


Pääkirjoitus: Alalla on hyvät kasvunäkymät – mistä kannattavuutta?

Alan heikon kannattavuuden suurimpia syitä ovat korkeat henkilöstö- ja raaka-ainekulut sekä EU:n kireimpiin kuuluva arvonlisä- ja valmisteverotus. Lue lisää...


Kun koko ravintola on lavastettu näytelmä

Ruoan visuaalisuuteen ja elämyksellisyyteen keskittyvät immersiiviset ruokailukonseptit ovat trendin harjalla joka puolella maailmaa. Niissä henkilökunta kirjoittaa tarinan juonen uudestaan joka ilta. Ja asiakas saa kuvata. Lue lisää...


MaRan jäsenille merkittävät alennukset Smartumin lounasprovisioista

 MaRan ja Smartum Oy:n viisivuotinen yhteistyösopimus takaa MaRan jäsenyrityksille muita tuntuvasti alemmat provisiot lounasetumaksamisessa. Lue lisää...


MaRan uusi puheenjohtaja uskoo 
priorisointiin ja keskusteluun

Mitä MaRan puheenjohtajana aloittanut Tomi Lantto pitää järjestön tärkeimpinä edunvalvontatavoitteina? Millainen mies Antellin toimitusjohtaja on? Mikä on Lanton resepti alan vetovoimaisuuden parantamiseksi? Lue lisää...


Lue lisää Vitriinin juttuja tästä >> 

Päivitetty 08.05.2018

Yhteistyökumppanit

Fennia Hartwall Hartwa Trade Valio Accountor Metos Paulig Winpos Läntmannen Unibake Kespro Schneider Paulig Smartum