Kirjaudu MaRan jäsensivuille

Elintarvikkeiden omavalvontaopas päivitetty

06.11.2017

MaRan ohje "Omavalvonta ravintoloissa elintarvikkeet" on päivitetty lokakuussa 2017.   Muun muassa terveydentilan selvityksiä koskeva kohta on muutettu uutta tartuntatautilakia vastaavaksi. Myös kesäkuussa voimaan tulleet elintarvikehuoneistoasetuksen pienet muutokset on huomioitu.

MaRan omavalvontaohje on kansallinen hyvän käytännön ohje ravintola-alalle. Evira on arvioinut ohjeen ja todennut sen täyttävän hyvän käytännön ohjeelle asetetut vaatimukset. Jos ravintola on ottanut ohjeen osaksi omavalvontaansa, elintarvikevalvojan tulee ottaa se huomioon valvonnassa.

Ohje sopii käytettäväksi tarjoilutoimintaa harjoittavissa yrityksissä: ravintoloiden lisäksi esimerkiksi kahviloissa, henkilöstöravintoloissa ja pikaruokaravintoloissa.

Ohjeen aiempia versioita voi halutessaan edelleen käyttää. Jos jollakulla on käytössä lokakuuta 2016 vanhempi versio, kannattaa huolehtia, että myytävistä elintarvikkeista annettavat tiedot sekä jäljitettävyys ja takaisinveto on sisällytetty omavalvontaan.

Opas ja lomakkeet ladattavissa MaRan jäsensivuilta >

 

Lisätietoa:

Marjaana Ingervo, asiantuntija
p. 09 6220 200


MaRan verkkosivut käyttää evästeitä. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja verkkosivujemme evästekäytännöistä täällä.

Yhteistyökumppanit

Fennia Hartwall Hartwa Trade Valio Accountor Metos Paulig Winpos Läntmannen Unibake Kespro Schneider Paulig Smartum