Kirjaudu MaRan jäsensivuille

Maria Suihkonen ensimmäinen Vuoden Tarjoilija

30.04.2013


Tarjoilijoiden ja kokkien suomenmestaruus ratkaistiin huhtikuun lopussa. Kolmivaiheisen kilpailun jälkeen Vuoden Tarjoilijaksi 2013 valittiin Maria Suihkonen Hullu Poro -ravintolasta Sirkasta. Kokkien kilpailun voitti Erik Mansikka Logomo Kitchen -ravintolasta Turusta.

Ensimmäistä kertaa järjestetyn Vuoden Tarjoilija -kilpailun kinkkisimmät tehtävät olivat viinien valinta kokin laatimalle menulle ja juustojen leikkaamis- ja tarjoilutehtävä.

 - Näissä osioissa kilpailijoiden osaaminen todella punnittiin. Kilpailu oli hyvin tasainen ja erot kilpailijoiden kesken pieniä. Näimme finaalissa erittäin hyvää asiakaspalvelua, sitä tarjoilijoiden tärkeintä päivittäistä työtä, Vuoden Tarjoilija -kilpailun päätuomari Miia Sironen kuvailee.

Tarjoilijoiden finaalitehtävinä olivat Torresin viinien valinta menulle, Valion juustojen valinta, pöydän kattaminen, koristelu ja valmistautuminen, menun ja juustojen tarjoilu ruokajuomineen, Pauligin kahvin valinta Petit Four -makealle sekä kahvin valmistus ja digestiivien esittely ja tarjoilu.


Maku ratkaisi Vuoden Kokki -kilpailun voiton

Vuoden kokki -finaalissa ratkaisivat pääraaka-aineiden kunnioitus ja keskittyminen olennaiseen.

 - Tärkeintä on, että raaka-aineet maistuvat itseltään ja maut sointuvat hyvin yhteen. Voittaja teki yksinkertaisesti parhaalta maistuvaa ruokaa, kiteyttää Vuoden Kokki -kilpailun päätuomari Sauli Kemppainen.

Alkuruoan pääraaka-aineena oli kokonainen ahven, pääruoassa viiriäinen ja viiriäisenmunat, jälkiruoassa pakollisia raaka-aineita olivat Granny Smith -omenat, piimä ja maustepippuri.


Tarjoilijakilpailun tulokset

Vuoden Tarjoilija 2013: Maria Suihkonen, Hullu Poro, Sirkka.

Toinen sija: Saara Alander, Ravintola Roux, Lahti.

Kolmas sija: Toni Yksjärvi, Ravintola Sipuli, Helsinki.


Kokkikilpailun tulokset


Vuoden Kokki 2013: Erik Mansikka, Logomo Kitchen, Turku.

Toinen sija: Jarno Seppä, Ravintola Smör, Turku.

Kolmas sija: Ismo Sipeläinen, G.W.Sundmans, Helsinki.

 

Lisätietoja MaRassa: Hannu Hakala, 09 6220 2029


Yhteistyökumppanit

Fennia Hartwall Hartwa Trade Valio Accountor Metos Paulig Winpos Läntmannen Unibake Kespro Schneider Paulig Smartum