Kirjaudu MaRan jäsensivuille

MaRa: Alv:n korottamatta jättäminen helpotus matkailu- ja ravintola-alalle

26.03.2014

 

Matkailu- ja ravintola-ala on ahdingossa aiemmin tehtyjen veronkorotusten, kysynnän laskun, venäläisten matkailun vähenemisen ja kustannusten kasvun takia. Alempien arvonlisäverokantojen nosto olisi rangaissut pahiten juuri matkailu- ja ravintola-alaa.  Hallituksen päätös olla korottamatta arvonlisäveroja antaa toivoa elpymisestä matkailu- ja ravintola-alalle. Sähköveron toistuvat korotukset heikentävät kotimaisen palveluelinkeinon kannattavuutta.

Matkailu- ja ravintola-alan tilanne on synkkä viimeaikaisen rankan kustannuskehityksen sekä jo tehtyjen verokorotusten ja venäläisten matkailun hiipumisen takia. Alan palveluiden käyttö laskee heikon taloustilanteen ja hintojen kallistumisen vuoksi. Hintojen kohoamisen syynä ovat kustannusten voimakas kasvu ja useat verojen korotukset viime vuosina. Edustuskulujen verovähennysoikeuden poisto on iskenyt pahasti Lappiin suuntautuvaan yritysmatkailuun.

”Alempien arvonlisäverokantojen nosto olisi rangaissut pahiten juuri matkailu- ja ravintola-alaa.  Se olisi heikentänyt merkittävästi toimialan yritysten palveluiden kysyntää ja tuloksena olisi ollut vain lisää konkursseja ja työttömyyttä", toteaa Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRan toimitusjohtaja Timo Lappi. 

 

Lisätietoja: toimitusjohtaja Timo Lappi, 040 7345549     

          

 Yhteistyökumppanit

Fennia Hartwall Hartwa Trade Valio Saarioinen Accountor Metos Santa Maria Paulig Winpos Läntmannen Unibake