Kirjaudu MaRan jäsensivuille

Jäsentyytyväisyystutkimus: MaRa panostaa jäsenpalveluun

06.05.2016 I JÄSENUUTISET

Suomen OnlineTutkimuksen toteuttamaan jäsentyytyväisyyskyselyn vastasi 391 MaRan jäsentä. Joka toinen vuosi toteutettavassa jäsentyytyväisyyskyselyssä MaRan palvelut saivat kaikkien aikojen parhaimman kokonaisarvosanan. Kyselyyn vastanneet jäsenet antoivat MaRan toiminnalle kokonaisuutena asteikolla 1-5 arvosanan 4,19 (vuonna 2014 arvosana oli 4,16).

Käytetyin jäsenpalvelu on työsuhteisiin liittyvä neuvonta, jota oli hyödyntänyt 80 % kyselyyn vastanneista. Työsuhteisiin liittyvä neuvonta sai MaRan jäsenpalveluista korkeimman kokonaisarvosanan 4,64 (viimeksi 4,58). Jäsenemme arvostavat myös elinkeinopoliittista neuvontaa (kokonaisarvosana 4,52, viimeksi 4,42). MaRan lakimiehet vastaavat vuosittain noin 14 000 työsuhteisiin ja liikejuridiikkaan liittyvään yhteydenottoon.

Liitto on panostanut ammattitaitoiseen, nopeaan, luotettavaan ja helposti lähestyttävään asiakaspalveluun. Vastaajista 89 % piti MaRan asiakaspalvelua osaavana ja palvelualttiina. Jäsenet arvioivat työsuhdeasioiden ja elinkeinopoliittisen lakineuvonnan erittäin luotettavaksi.

Kehitystoiveita jäsenet antoivat muun muassa uutiskirjeen ulkoasusta. Koulutuksia toivottiin järjestettävän enemmän myös muualla kuin pääkaupunkiseudulla. Tärkeimpiä edunvalvontatavoitteita ovat muun muassa alkoholilain uudistus, sääntelyn purku sekä kannattavuudesta ja kustannuskilpailukyvystä huolehtiminen. Työmarkkina-asioiden edunvalvontatavoitteista korostuvat paikallisen sopimisen tärkeys ja työmarkkinoiden joustavuuden lisääminen.

”Kiitämme lämpimästi jäseniä palautteesta. MaRan tavoitteena on antaa jäsenilleen, pienimmästä suurimpaan, parasta ja asiantuntevinta asiakaspalvelua. Teemme tämän tavoitteen eteen työtä joka päivä. Jäsenet tuntevat työmarkkinapalvelumme erittäin hyvin. Sen sijaan jäsenet tuntevat liikejuridiikan palvelumme vielä heikommin, vaikka olemme markkinoineet niitä vuosikausia. Lakipalvelujemme käyttäminen säästää silkkaa rahaa ”, MaRan toimitusjohtaja Timo Lappi sanoo.


Yhteistyökumppanit

Fennia Hartwall Hartwa Trade Valio Saarioinen Accountor Metos Santa Maria Paulig Winpos Läntmannen Unibake