Kirjaudu MaRan jäsensivuille

Tolkuton määrä erityisruokavalioita

Olen catering-yrittäjä Etelä-Suomesta. Pikkuhiljaa on alkanut harmittaa, kun kaikenlaiset muotidieetit aiheuttavat sen, ettei ihmisille tunnu kelpaavan enää normaali ruoka. Allergiat ovat eri asia ja huomioidaan luonnollisesti, mutta nämä muotidieetit… Pahimmillaan 150 hengen tilaisuudessa alkaa olla lähes 50 erityisruokavaliotoivetta, joista vain murto-osassa on kyse allergiasta. Milloin on karppausta, milloin paleo-dieettiä, milloin vehnätöntä dieettiä ja ties mitä. Tässä ei ole enää tolkkua. Onko yrittäjällä mitään mahdollisuutta puuttua ilmiöön? Onko esimerkiksi mahdollista hinnoitella erityisruokavaliot erikseen tai kysyä asiakkaalta lääkärintodistusta, ennen kuin suostuu kaiken maailman humputuksiin? Pitääkö yrittäjän pelätä syrjintäsyytteitä, jos perii erityisruokavalioiden mukaisista annoksista muita korkeampaa hintaa?

Päivitetty 10.08.2015

MaRan verkkosivut käyttää evästeitä. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja verkkosivujemme evästekäytännöistä täällä.

Yhteistyökumppanit

Fennia Hartwall Hartwa Trade Valio Accountor Metos Paulig Winpos Läntmannen Unibake Kespro Schneider Paulig Smartum