Kirjaudu MaRan jäsensivuille

Suositus henkilöstö- ja opiskelijaravintoloille käyttää jodioitua suolaa

26.08.2015 

Valtion ravitsemisneuvottelukunta on antanut helmikuussa 2015 elintarviketeollisuudelle suosituksen jodioidun suolan käytöstä väestön jodin puutoksen ehkäisemiseksi. Asia koskee myös henkilöstö- ja opiskelijaravintoloita.

Valtion ravitsemisneuvottelukunta suosittaa, että joukkoruokailussa käytetään jodioitua suolaa. Suosituksen mukaan käytetyssä suolassa tulisi olla jodia 25 µg/g.   

MaRan jäseninä olevien henkilöstö– ja opiskelijaravintoloiden tilanne on ollut suosituksen suhteen hyvä, koska jodioidun suolan käyttö on tavanmukaista ruoanvalmistuksessa.  

MaRa suosittaa, että kaikissa henkilöstö- ja opiskelijaravintoloissa toimitaan suosituksen mukaisesti, ja ruoanvalmistuksessa käytetään jodioitua suolaa. 
 

Suositus:
http://www.ravitsemusneuvottelukunta.fi/files/attachments/fi/vrn/vrn_jodi_toimenpidesuositus_10.2.2015_suomi.pdf
 


MaRan verkkosivut käyttää evästeitä. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja verkkosivujemme evästekäytännöistä täällä.

Yhteistyökumppanit

Fennia Hartwall Hartwa Trade Valio Accountor Metos Paulig Winpos Läntmannen Unibake Kespro Schneider Paulig Smartum