Kirjaudu MaRan jäsensivuille

Ravintolaruokien kuljetuspalvelut kuuluvat lähtökohtaisesti tilaajavastuulain soveltamisalaan

18.02.2016 I JÄSENUUTISET

Viime aikoina markkinoille on tullut ravintolaruokien kuljetuspalveluita tarjoavia toimijoita. Näitä palveluita käyttävän ravintolayrityksen on syytä ottaa huomioon se, että yrityksen tavanomaiseen toimintaan liittyvät, alihankintana toteutetut kuljetuspalvelut kuuluvat lähtökohtaisesti niin sanotun tilaajavastuulain soveltamisalaan.

Tilaajavastuulakia sovelletaan silloin, kun alihankintayrityksen palveluksessa on työntekijä, jonka työtehtävät liittyvät tilaajan toiminnassa tavanomaisesti suoritettaviin työtehtäviin tai tilaajan tavanomaiseen toimintaan liittyviin kuljetuksiin. Lain soveltamisalan ulkopuolelle jäävät kuitenkin arvoltaan alle 9 000 euron alihankintasopimukset.

Tilaajavastuulaki edellyttää, että ennen sopimuksen tekemistä tulee alihankintayritykseltä pyytää laissa tarkemmin mainitut selvitykset. Mikäli sopimus on tehty näitä selvityksiä pyytämättä, on alihankintapalvelua käyttävä yritys velvollinen suorittamaan vähintään 2 000 euron ja enintään 20 000 euron suuruisen laiminlyöntimaksun.

Katso tarkempi ohje työsuhdeasioiden tietopankista:
http://www.mara.fi/jasenpalvelut/uusi-oppaat-ja-lomakkeet-alle/tyosuhdetietoutta/tilaajavastuu/ravintolaruokien-kuljetuspalvelut-ja-tilaajavastuu (edellyttää kirjautumista)


Yhteistyökumppanit

Fennia Hartwall Hartwa Trade Valio Saarioinen Accountor Metos Santa Maria Paulig Winpos Läntmannen Unibake