Kirjaudu MaRan jäsensivuille

Oiva-raportit laitettava esille vuoden vaihteesta alkaen

12.11.2013

Oiva-raportit on kiinnitettävä ravintoloiden oville 1.1.2014 alkaen. Eviran määräyksen mukaan raportti on julkistettava sisäänkäynnin yhteydessä, sen välittömässä läheisyydessä tai muussa kuluttajan kannalta tarkoituksenmukaisessa paikassa siten, että se on sopivalla korkeudella ja helposti kuluttajien luettavissa.

Julkistamisvelvollisuus koskee 1.5.2013 jälkeen tehtyjen tarkastusten perusteella laadittuja raportteja. Läheskään kaikissa yrityksissä Oiva-tarkastusta ei vielä ole ehditty tekemään. Jatkossa raportti on julkaistava heti kun se on saatu.

Jos raportti on hävinnyt, kopion voi pyytää oman kunnan terveystarkastajalta, joka välittää tilauksen Eviran postitusjärjestelmälle.


Raportti myös omalle nettisivulle

Vuoden vaihteessa raportit on liitettävä myös yritysten omille verkkosivuille. Määräyksen mukaan kaikki kolmen vuoden aikana annetut raportit on julkistettava näkyvällä ja helposti havaittavalla paikalla avaussivuilla.

Vaatimus koskee yrityksiä, jotka markkinoivat internetissä. Evirasta ei ole täsmennetty, mitä julkistamisvelvollisuus käytännössä tarkoittaa, joten ainakin alkuvaiheessa pitäisi riittää, että avaussivulla on linkki Oivahymy.fi-sivustoon.


Yhteistyökumppanit

Fennia Hartwall Hartwa Trade Valio Saarioinen Accountor Metos Santa Maria Paulig Winpos Läntmannen Unibake