Kirjaudu MaRan jäsensivuille

Matkailu on kasvuala

Matkailu on kasvanut yhdeksi maailman suurimmaksi ja nopeimmin kasvavaksi toimialaksi. Matkailu luo uusia yrityksiä, infrastruktuuria, työtä ja toimeentuloa. Myös Suomella on hyvät edellytykset houkutella nykyistä enemmän matkailijoita.

Kansainvälinen matkailu kasvaa nopeasti. YK:n matkailujärjestö UNWTO on arvioinut, että vähintään yhden yön sisältävät matkat kasvavat 1,8 miljardiin matkaan vuoteen 2030 mennessä (1,32 miljardia matkaa vuonna 2017). Suurimpia kasvavia lähtömaita ovat Aasia ja kehittyvät maat.

 


Ulkomaalaisten matkailijoiden määrä on tuplaantunut Suomessa vuodesta 2000 lukien

Suomessa vieraili vuonna 2016 yhteensä 7,7 miljoonaa ulkomaista matkailijaa. Suurin matkailijapotentiaali on aasialaisissa ja venäläisissä matkailijoissa. Venäjän ruplan heikentyminen ja Ukrainan kriisi ovat väliaikaisesti heikentäneet venäläisten matkailijoiden määrän kasvua, mutta pidemmän aikavälin kasvunäkymät ovat edelleen suotuisat. Suomeen ulkomaalaisista matkailijoista valtaosa tulee EU-maista. Suomessa kirjattiin vuonna 2016 yhteensä 20,4 miljoonaa yöpymistä. Näistä 5,8 miljoonaa yöpymistä oli kansainvälistä.


Kasvu edellyttää, että Suomi tunnetaan maailmalla

Matkailun potentiaali on valtava. Lähes kaikki maailman maat panostavat matkailuun yhä enemmän. Suomi menestyy matkailumaana vain, jos sitä markkinoidaan aktiivisesti ulkomailla. Suomi käyttää matkailun markkinointiin puolet muiden Pohjoismaiden käyttämästä rahasummasta. Matkailuun satsaaminen kannattaa. Matkailun markkinointiin sijoitettu euro tulee seitsenkertaisena takaisin.Lue lisää:
Matkailun infograafi (TEM) 
Rudolf-matkailutilastopalvelu/matkailutilinpito

Päivitetty 16.01.2018

Yhteistyökumppanit

Fennia Hartwall Hartwa Trade Valio Accountor Metos Paulig Winpos Läntmannen Unibake Kespro Schneider Paulig Smartum