Kirjaudu MaRan jäsensivuille

MaRan uusi jäsen -palstan esittelyssä salaatteja tiedostaville tarjoava Pupu

Pupu-ravintolat mahdollistavat vastuullisen, helpon ja nopean ruokailuvaihtoehdon.

 

Teksti: Irkka Honkakumpu
Kuvat: Timo Niemi

 

Pupu-ravintoloiden toimitusjohtaja Simo Hurme kertoo:

 

”Meitä oli neljä kaverusta perustamassa salaatteihin erikoistunutta Pupu-ravintolaketjua.  Itse olin ollut aiemmin tietotekniikka-alalla, mutta uudet työt ja alan vaihto kiinnostivat.

Liikeideamme perustuu hyvään ruokaan, vastuulliseen ajatteluun ja kestäviin valintoihin sekä ympäristöön liittyviin isoihin, globaaleihin trendeihin. Kuluttajille ne näyttäytyvät terveellisempänä syömisenä: paljon viime aikoina keskustelua herättäneen punaisen lihan kulutuksen vähentämisenä ja ravintorikkaiden kasvisten määrän lisäämisenä ruokavalioon.

Kulttuurin muutos missä tahansa vaatii pieniä askelia tiettyyn suuntaan, ja sellainen ajattelutapa meilläkin on: mennä sopivasti järkevään suuntaan.

Vastuullinen ajattelu liittyy yleisesti maapallon tilaan.  Ei maailmaa eikä tapoja voi hetkessä paremmiksi muuttaa, mutta mahdollistamme asiakkaille tietynlaiset valinnat heidän syödessään meillä. Nautinto ja korkea laatu helpossa sekä nopeassa ruoassa ovat tätä päivää. 

Suunnittelemme salaattiannokset kuten mikä tahansa muukin ravintola. Aloittaessamme puolitoista vuotta sitten meidän tyyppisiämme, pelkästään salaattiin keskittyviä paikkoja ei ollut. Toki salaatteja on ollut, mutta jos asiakas joutuu valitsemaan itse salaattinsa ainekset, annoksen makukokemus ei suurella todennäköisyydellä ole sama kuin ammattikeittiömestarin mietittyä kaiken kohdalleen.

Uuden tuotteen kehittelyssä tarvitaan ammattilaisia, jotka osaavat tehdä tarkastelun kestäviä ja menestyviä tuotteita. Monissa nimekkäissä ravintoloissa työskennellyt ja yksi perustajajäsenistämme, keittiömestari Petri Hotti, on suunnitellut reseptiikkamme."

 

Yksi viidestä Pupusta on Helsingin Stockmannin kulmalla. Uusin avattiin Tennispalatsiin elokuussa.

 

"Perusvalikoimassamme on kahdeksan erilaista salaattia, joista löytyy erilaisille ruokavalioille hyvin vaihtoehtoja.

Erottaudumme muista monella pienellä yksityiskohdalla, jotka takaavat tuotteelle laadun, josta kuluttajat ovat valmiita maksamaan.

Olemme tehneet tietynlaisia valintoja raaka-aineiden osalta: ostamme paljon luomuraaka-aineita ja pakkaukset ovat biohajoavia. Emme tee mitään valmiiksi, vaan kaikki annokset valmistetaan omien reseptiemme mukaan asiakkaan tilauksesta.

Aloittaessamme toimimme ensimmäiset viikot keskuskeittiöstä käsin ja toimitimme Woltin kautta tilaukset asiakkaille.  Ensimmäinen toimipisteemme oli Uudenmaankadulla Helsingissä. Nyt meillä on viisi ravintolaa Helsingin keskustassa. 

Keskuskeittiö tuottaa salaattien komponentit myyntipisteisiin ja asiakkaiden tilauksista rakennetaan annokset keittiömestarin miettimällä tavalla."

 

"Tänä vuonna annoksia myydään
kuusinumeroisin luvuin."

 

 

"Liikeideamme muotoutuessa etsimme lyhyttä ja ytimekästä konseptiin sopivaa nimeä. Vaikka internet-sivut olivatkin sivuseikka, päädyimme Pupuun, kun oli mahdollista saada käyttöön myös pupu.fi -osoite.

Suurin kohderyhmämme ovat tiedostavat kuluttajat. Asiakaskunnassamme on ihmisiä, jotka haluavat pitää itsestään hyvää huolta ja tehdä fiksuja valintoja mutta arvostavat myös hyvästä ruoasta saatavaa nautintoa. Vaikka suurin osa asiakkaista on naisia, myös miespuolisten määrä on lisääntynyt.

Pupun tyyppiselle ravintolalle on tilausta. Tänä vuonna annoksia myydään kuusinumeroisin luvuin.

Olemme saaneet hyviä liikepaikkoja ja laajentuneet aggressiivisesti. Ravintolamme eivät ole suuria yksiköitä. Tavoitteena on seuraavan puolen vuoden aikana avata lisää Pupuja. Ensi vuoden suunnitelmat ovat ehkä vieläkin kunnianhimoisempia.

Yrityksessämme työskentelee aiemminkin ravintola-alalla olleita ihmisiä, joille MaRa oli ennestään tuttu. Liityimme yhteisellä päätöksellä jäseneksi, koska siitä on hyötyä meidän tyyppisellemme yritykselle. On hyvä juttu, jos MaRa pystyy tarjoamaan jäsenpalveluihin kuuluvat asiat. Iloinen yllätys on, jos odotukset ylittyvät.” •


 

FAKTA:

Pupu-ravintolat

• Saladwerk Oy perustettu 2016

• kotipaikka Helsinki

• yrityksen Pupu-ravintoloiden liiketoiminta alkoi 2017

• Simo Hurme perusti yrityksen kolmen muun perustajajäsenen kanssa, julkisen osakeannin myötä mukaan on tullut uusia omistajia

• 5 toimipistettä Helsingin keskustassa

• alle 10 vakituista työntekijää, osa-aikaisia noin 40

 

Päivitetty 12.09.2018

MaRan verkkosivut käyttää evästeitä. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja verkkosivujemme evästekäytännöistä täällä.

Yhteistyökumppanit

Fennia Hartwall Hartwa Trade Valio Accountor Metos Paulig Winpos Läntmannen Unibake Kespro Schneider Paulig Smartum