Kirjaudu MaRan jäsensivuille

KTK:n tutkimus ravintolaruoan alv:n alentamisesta

 

Ravintolaruoan arvonlisäveron alentaminen 1.7.2010 siirtyi asiakashintoihin MaRan jäsenravintoloissa 86 prosenttisesti, hinnat laskivat 5,7 prosenttia. MaRan jäsenravintolat vastaavat yli 80 prosenttia ravintola-alan liikevaihdosta. Koko toimialalla hinnat laskivat 4,1 prosenttia.

Kuluttajatutkimuskeskus ja aluehallintovirastojen tarkastajat keräsivät vuonna 2010 hintatietoja käymällä yhteensä 392 ravintolassa. Tutkimuksessa verrattiin ravintoloiden ruokalistojen asiakashintoja ennen ja jälkeen heinäkuussa tapahtuneen ravintolaruoan arvonlisäveron alentamisen. Vertailukelpoisia hintahavaintoja oli yhteensä 2058 kpl.

Tutkimusraportti (pdf) 

Päivitetty 15.01.2016

MaRan verkkosivut käyttää evästeitä. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja verkkosivujemme evästekäytännöistä täällä.

Yhteistyökumppanit

Fennia Hartwall Hartwa Trade Valio Accountor Metos Paulig Winpos Läntmannen Unibake Kespro Schneider Paulig Smartum