Kirjaudu MaRan jäsensivuille

Julkisen liikenteen lakko tai päiväkodin sulkeutuminen ei oikeuta poissaoloon työpaikalta

14.09.2015

18.9. pidettävään palkansaajajärjestöjen mielenosoitukseen liittyen on ilmoitettu myös koko päivän kestävistä rautatieliikenteen ja linja-autoliikenteen lakoista sekä päiväkotien sulkeutumisesta. Nämä saattavat aiheuttaa myöhästymisiä tai poissaoloja muilla työpaikoilla.

Lakko tai päiväkodin sulkeutuminen eivät oikeuta työntekijää ylimääräiseen poissaoloon. Työntekijä on itse vastuussa työpaikalle saapumisestaan ja hänen on kaikin käytettävissä olevin keinoin pyrittävä pääsemään työpaikalleen. Työnantajalla ei ole velvollisuutta järjestää tai maksaa kuljetuksia työpaikalle. Mahdollisista myöhästymisistä on ilmoitettava työpaikalle yrityksen käytännön mukaisesti.

Päiväkodin sulkeutuminen lakon vuoksi ei myöskään ole sellainen laissa tarkoitettu ennalta-arvaamaton ja yllättävä tilanne, joka oikeuttaisi vanhemman poissaoloon työpaikaltaan.

Työnantaja ja työntekijä voivat kuitenkin halutessaan sopia keskenään esim. poissaolosta, työvuorolistan muuttamisesta tai vuosiloma- tai vapaapäiväjärjestelyistä. Työnantajalla ei ole palkanmaksuvelvollisuutta mahdollisen myöhästymisen tai poissaolon ajalta.


Yhteistyökumppanit

Fennia Hartwall Hartwa Trade Valio Saarioinen Accountor Metos Santa Maria Paulig Winpos Läntmannen Unibake