Kirjaudu MaRan jäsensivuille

Järjestyksenvalvojat voivat jatkossakin käyttää uniikkeja tunnistelaattoja

23.12.2016 

Ravintoloilla on mahdollisuus hyödyntää uniikkeja järjestyksenvalvonnan tunnistelaattoja myös jatkossa. Sisäministeriön lokakuussa antamasta uudesta asetuksesta poikkeus oli jäänyt pois. MaRa oli yhteydessä sisäministeriöön, jotta toimialalle tärkeä poikkeussääntö tunnuksen ja tekstin väristä lisättäisiin uuteen asetukseen.

Järjestyksenvalvojan tunnuksia koskevassa asetuksessa sallitaan, että tunnistelaatan pohjaväri ja tekstin väri voivat poiketa pääsäännöstä, jos järjestyksenvalvoja käyttää tilaisuuden järjestäjän tai liikkeenharjoittajan määrittelemää työasua ja laatan pohjaväri sekä teksti erottuvat selvästi asun väristä. Tällöin kaikkien samalla toimialueella toimivien järjestyksenvalvojien käyttämien tunnistelaattojen pohjavärien ja tekstin värien tulee olla samanlaisia.

Tilanne järjestyksenvalvojien tunnusten osalta säilyy ennallaan myös uudessa järjestyksenvalvontaa koskevassa asetuksessa. Poikkeusta hyödyntävien järjestyksenvalvontayritysten ja ravintoloiden tarvitse luopua uniikeista tunnistelaatoista.

Poikkeusta on hyödynnetty etenkin korkean profiilin tilaisuuksissa ja viihderavintoloissa. Järjestyksenvalvojille on voitu teettää esimerkiksi messinkiset tunnistelaatat, joilla voidaan kuvastaa paikan erityistä tasokkuutta tai tilaisuuden arvokkuutta. Poikkeusta käytetään myös niissä tilanteissa, joissa keltainen pohjaväri ei sovi yhteen järjestyksenvalvojan asusteen värin kanssa.

Asetus järjestyksenvalvojan tunnuksista

Lisätietoja:
MaRan lakiasiainosasto, p. 09 6220 200

 


Yhteistyökumppanit

Fennia Hartwall Hartwa Trade Valio Saarioinen Accountor Metos Santa Maria Paulig Winpos Läntmannen Unibake