Kirjaudu MaRan jäsensivuille

Esittelyssä ravintola Tanner, jossa napolilaistyyppisen pizzan voi höystää sinisimpukoilla ja häränrinnalla

Ravintola Tanner on modernin laatupizzerian, aamiaiskahvilan ja levykaupan yhdistelmä.


Teksti ja kuvat: Jussi Rasimus

 

Ravintola Tanner Oy:n keittiömestari-osakas Jussi Koski kertoo:

 

"IDEANAMME OLI tehdä tästä paikasta rento mutta korkealaatuinen pizzeria, jolla on pitkät aukioloajat. Tarjoamme myös aamupalaa, sillä aamiaispaikoista ei ole ylitarjontaa Helsingin Sörnäisissä ja Kalliossa. Avaamme arkisin jo ennen aamukahdeksaa ja keittiö jatkaa puolille öin.

Kahvilakonseptilla toimiva aamiaisemme on otettu hyvin vastaan. Aamiaisellamme on tarjolla aina myös puuroa. Tällä hetkellä tarjoamme kaurapuuroa, jota höystämme kauramaidolla, paahdetuilla pähkinöillä, agavella ja marjoilla.

Lounaan hoidamme lautasannoksina ja iltalistalla pääruokatuotteitamme ovat napolilaistyyppiset pizzat sekä jaettavat pienet annokset. Olemme suunnitelleet iltalistan siten, että asiakkaat voivat helposti jakaa annoksia pöytäseurueen kesken. Pizzojen ohella on tarjolla muun muassa häränrintaa, paahdettua maa-artisokkaa ja sinisimpukkaa. Suosituin pizzamme on Margherita.

Juomavalikoimassamme painopiste on naturalviineissä, sillä ne ovat haastavampia ja siksi mielenkiintoisempia kuin perinteiset viinit. Ruokalistamme ja miljöömme ohjaavat valitsemaan viinin ruokajuomaksi. Meillä ei ole oluthanoja lainkaan. Viinimyyntimme onkin lähtenyt hyvin liikkeelle.

Käytämme korkealaatuisia raaka-aineita ja suosimme valtavirrasta poikkeavia tuotteita. Espressopavut tulevat Helsingin Kahvipaahtimolta, suurin osa juustoista Helsingin Meijeriliikkeeltä ja viinit pieniltä maahantuojilta."

 

Avara ravintolatila avattiin asiakkaille viime kesänä.

 

"MUSIIKILLA ON tärkeä rooli konseptissamme. Ravintolan yhteydessä toimii levykauppa Tanner Records. Ravintolassa on hifitason kaiuttimet, jotta musiikki kuulostaa täyteläiseltä myös hiljaisemmalla volyymilla soitettuna. Loppuviikosta musiikista vastaavat dj:t, jotka nostavat tempoa kohti loppuiltaa, joka jatkuu viikonloppuisin yökahteen asti. Olemme kuitenkin enemmän alkuillan ruoka- ja viiniravintola kuin bilebaari. Asiakkaat voivat jatkaa halutessaan iltaa lähistön klubeilla.

Ravintolan nimi Tanner tulee tästä talosta ja alueesta. Talossa toimi aikoinaan Väinö Tannerin johtama Elannon pääkonttori. Tannerin muistomerkki näkyy ikkunasta ja viereinen jalkapallokenttäkin nimettiin aikoinaan hänen mukaansa.

Sijaintimme Kaikukadun ja Hämeentien kulmauksessa on loistava. Kallion laadukkaiden ravintoloiden tarjonta monipuolistuu jatkuvasti, mikä kasvattaa alueen kiinnostavuutta entisestään. Lähelle nousee myös Kalasataman uusi asuinalue. Itse näen, että Kalliosta on muodostumassa Helsingin uusi ravintolakeskusta. Uskon, että tulevaisuudessa mietitään automaattisesti, mennäänkö syömään ydinkeskustaan vai Kallioon."

 

Ravintolan nurkkauksessa toimii levykauppa Tanner Records.
 

"OLEMME PYÖRITTÄNEET ravintoloita tällä alueella monta vuotta, joten tunnemme asiakaskunnan ja kilpailutilanteen. Lähdimme täyttämään Tannerilla rakoa, jolle täällä on selvää kysyntää. Avasimme kesällä ja lähdimme liikkeelle rauhallisesti tunnustellen. Nyt olemme saavuttamassa liiketoiminnalle asettamamme tavoitteet.

Ravintola Tanner on suunnattu urbaanille, nuorekkaalle ja laatutietoiselle ihmiselle, joka arvostaa rentoutta fiiniyden sijaan. Asiakaskuntamme ikähaitari on erittäin laaja. Asiakkaidemme kiinnostus ruoanlaittoa kohtaan näkyy siten, että he kysyvät meiltä paljon annosten raaka-aineista ja valmistustavoista. Seisomme tuotteidemme takana, joten osaamme kertoa, mistä jauhoista esimerkiksi leivomme pizzapohjamme ja kuinka pitkään kohotamme taikinaa. Leivomme leivät ja pohjat itse alakerran leipomossa."

 

Leivät ja pizzapohjat nousevat ravintolaan alakerran leipomosta.
 

"SUURIMMAT HAASTEEMME liittyvät keittiöhenkilökunnan rekrytointiin. Siksi tapanani on ottaa nuoria ensin harjoittelijoiksi, kouluttaa heidät itse ja palkata töihin. Henkilökuntaamme kuuluu parikymmentä työntekijää.

Olemme MaRan jäseniä myös toisella ravintolallamme Ondalla. MaRa tuo asiantuntemuksellaan yrittäjälle turvaa monimutkaisissa lakiasioissa, kuten henkilöstöön liittyvissä kysymyksissä.

 

Uusi jäsen -palstalla MaRaan hiljattain liittynyt yrittäjä esittelee omaa toimintaansa Vitriinin lukijoille.


LUE MUITA UUSI JÄSEN -PALSTAN JUTTUJA:

MaRan uusi jäsen -palstan esittelyssä salaatteja tiedostaville tarjoava Pupu

MaRan uusi jäsen -palstan esittelyssä Motel Käpylä

MaRan uusi jäsen -palstan esittelyssä Gastro bar Sesonki

Uusi jäsen -palstan esittelyssä Neste K Simolantie


 

Päivitetty 20.12.2018

MaRan verkkosivut käyttää evästeitä. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja verkkosivujemme evästekäytännöistä täällä.

Yhteistyökumppanit

Fennia Hartwall Hartwa Trade Valio Accountor Metos Paulig Winpos Läntmannen Unibake Kespro Schneider Paulig Smartum