Kirjaudu MaRan jäsensivuille

Alan tutkinnot

 

Perustutkinnot ammatillisessa kouluksessa

 

Matkailu- ja ravintola-alalla on kaksi ammatillista perustutkintoa (voimaan 1.8.2018):

 • Matkailualan perustutkinto
 – majoituspalvelujen osaamisala (vastaanottovirkailija)
 – matkapalvelujen myynnin osaamisala (matka-asiantuntija)
 – matkailupalvelujen osaamisala (matkailupalvelujen tuottaja)


Ravintola- ja catering-alan perustutkinto
– asiakaspalvelun osaamisala (tarjoilija)
– ruokapalvelun osaamisala (kokki)

 

Ammattitutkinnot


•Matkailupalvelujen ammattitutkinto
•Opastuspalvelujen ammattitutkinto
•Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto
•Ruokapalvelujen ammattitutkinto

 

Erikoisammattitutkinnot

 

• Erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinto
• Majoitus- ja ravitsemisalan esimiestyön erikoisammattitutkinto
 

 

Oppisopimuskoulutus


Yksi mahdollisuus valmistua ammattiin on oppisopimuskoulutus, jossa voi suorittaa alamme perus-, ammatti- ja erikoisammattitutkintoja. Myös yrittäjillä on mahdollisuus kouluttautua oppisopimuksella. Oppisopimuskoulutus on määräaikaiseen työsuhteeseen perustuvaa ammatillista koulutusta, jota täydennetään ammattioppilaitoksissa tai aikuiskoulutuskeskuksissa järjestettävillä tietopuolisilla kursseilla.

Oppisopimuskoulutus on tutkintoon valmistavassa/johtavassa koulutuksessa kestoltaan yleensä 2-4 vuotta. Oppisopimuskoulutukseen liittyy henkilökohtainen opiskeluohjelma, jossa opiskelijan aikaisempi työkokemus ja koulutus voidaan ottaa huomioon. Oppisopimuskoulutus on taloudellisesti tuettua. Työnantajalle maksetaan koulutuskorvausta ja opiskelija saa työehtosopimuksen mukaista palkkaa työssä oppimisen ajalta sekä taloudellista tukea tietopuolisen opetuksen ajalta.

Yleensä opiskelija hankkii oppisopimustyöpaikan itse ottamalla yhteyttä työnantajiin. Oppisopimuskoulutukseen liittyvissä asioissa sinua palvelee oman alueesi oppisopimustoimisto ja oppisopimuskoulutusta järjestävät oppilaitokset.
Katso lisätietoja: www.oppisopimus.net


Restonomiksi ammattikorkeakouluista


Alamme tutkintonimike ammattikorkeakouluissa on restonomi. Restonomiopintoihin voi pyrkiä lukiosta tai ammatillisesta peruskoulutuksesta. Koulutuksen kesto on 3,5–4,5 vuotta ja siihen sisältyy työharjoittelua yrityksissä. Restonomiksi valmistumisen jälkeen, sitten kun työkokemusta on kertynyt vähintään kolme vuotta, voi hakeutua suorittamaan ylempää ammattikorkeakoulututkintoa.

 
Tutustu matkailu- ja ravintola-alan ammatteihin ja uratarinoihin.

 
Katso lisätietoja tutkinnoista, ammateista ja opiskelusta:

Opintopolku.fi
Ammattinetti.fi
Kunkoululoppuu.fi

Tutustu myös matkailu-, ravintola-ala- ja kaupan alan Kun koulu loppuu -lehteen

Päivitetty 12.03.2018

MaRan verkkosivut käyttää evästeitä. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja verkkosivujemme evästekäytännöistä täällä.

Yhteistyökumppanit

Fennia Hartwall Hartwa Trade Valio Accountor Metos Paulig Winpos Läntmannen Unibake Kespro Schneider Paulig Smartum