25.10. valittiin ravintola-alan uudet suomenmestarit: Vuoden Tarjoilija 2024 on Janika Tiensuu ja Vuoden Kokki 2024 Simo Harrivaara.

Vuoden Tarjoilija 2024- ja Vuoden Kokki 2024 -kilpailujen finaalit käytiin 24.–25.10. Viini & Ruoka -tapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa. Vuoden Tarjoilijaksi valittiin Janika Tiensuu helsinkiläisestä Ravintola Fiascosta? ja Vuoden Kokiksi Simo Harrivaara niin ikään helsinkiläisestä Hiiohoi Oy/Harrydangeristä.

Tuoreet suomenmestarit palkittiin apurahoin. Vuoden Tarjoilija sai MaRa ry:n lahjoittaman 10 000 euron stipendin ja Vuoden Kokki Suomen Messusäätiön lahjoittaman 10 000 euron stipendin. Tulevan vuoden aikana voittajat pääsevät tekemään erilaisia edustustehtäviä ja yhteistyötä elintarvikealan toimijoiden kanssa. 

Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut ovat ravintola-alan ammattilaisten suomenmestaruuskilpailut, joita kehitetään joka vuosi. Tarkoituksena on tuoda esiin kotimaista huippuosaamista ja ravintola-alan elämyksellisyyttä lisäten alan arvostusta ja vetovoimaisuutta.

Vuoden Kokki -kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1995 ja Vuoden Tarjoilija -kilpailu vuonna 2013. 

Kuva: Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija