MaRan asiantuntijoista koottu työryhmä koostaa parhaillaan matkailu- ja ravintola-alan vähähiilisyyttä käsittelevää raporttia. Työ on jatkoa vuoden 2020 julkaisulle ”Matkailu- ja ravintola-alan tiekartta vähähiilisyyteen”.
Toimialan yleisten tunnuslukujen lisäksi raportissa kuvataan arvoketjun osa-alueita sekä asiakkaiden ja työntekijöiden merkitystä toimialan ilmastotoimien näkökulmasta. Raportissa esitellään myös energiatehokkuuteen ja elintarvikkeisiin liittyviä toimia.
Energiatehokkuutta käsittelevässä osiossa tarkastellaan energiatehokkuussopimuskautta 2017–2025. Elintarvikkeiden osalta raportissa keskitytään ruoan ilmastovaikutuksiin, muovisiin kertakäyttöpakkauksiin ja elintarvikejätteisiin.
Raportin ensisijaisena tavoitteena on lisätä eri toimijoiden ymmärrystä matkailu- ja ravintola-alan toimintaympäristöstä, erityispiirteistä ja ilmasto-osaamisesta.