Vuoden Tarjoilija 2022 on Joonas Heino Peloton Cycling Eaterysta ja Vuoden Kokki Jonathan Slotte Palace Restaurantista. Ruoanlaiton ja salipuolen ammattilaisten suomenmestaruuskilpailut käytiin Helsingin Messukeskuksessa 27.–29.10. Viini & Ruokamessuilla.

Vuoden Tarjoilija -finaali oli 27.–28.10 ja Vuoden Kokki -finaali 28.–29.10. Voittajat kruunattiin lauantaina 29.10.

Vuoden Tarjoilija- ja Vuoden Kokki -kilpailujen pääjärjestäjänä toimii Wihuri Metro-tukku yhdessä laajan yhteistyöverkoston kanssa. Vuoden Tarjoilija -kilpailun voittaja palkittiin MaRa ry:n Henrik Bitten stipendisäätiön 10 000 apurahalla ja Vuoden Kokki -kilpailun voittaja Suomen Messusäätiön 10 000 euron apurahalla. Apurahojen tarkoituksena on edesauttaa voittajien ammatillista kehittymistä. Seuraavan vuoden aikana voittajat pääsevät tekemään erilaisia edustustehtäviä ja yhteistyötä elintarvikealan toimijoiden kanssa.

 

Kuva: Vuoden Kokki & Vuoden Tarjoilija