Ravintola-alan suomenmestaruuksista kilpailee kaikkiaan 16 kokkia ja 16 tarjoilijaa. Vuoden Tarjoilija ja Vuoden Kokki -kilpailut järjestetään Gastro Helsinki -ammattitapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa 12.–13.3.

Vuoden Kokki 2020 kilpailujohtajana toimii Ismo Sipeläinen, Vuoden Kokki 2015 ja Vuoden Tarjoilija 2020 kilpailujohtajana Maria Suihkonen, Vuoden Tarjoilija 2013. Vuoden Kokki 2020 -kilpailun päätuomarina toimii Filip Langhoff ravintola Jordista. Vuoden Tarjoilija 2020 -kilpailun päätuomarina toimii Miia Siiroinen Yöpuu Yhtiöstä.

Vuoden Tarjoilija ja Vuoden Kokki 2020 -kilpailujen semifinaalit käydään torstaina 12.3. ja finaalit perjantaina 13.3.

Vuoden Tarjoilija 2020 palkitaan MaRan Henrik Bitten säätiön myöntämällä 10 000 euron apurahalla ja Vuoden Kokki Suomen Messusäätiön myöntämällä saman suuruisella apurahalla. Lisäksi voittajilla on edessään ikimuistoinen edustusvuosi moninaisine tehtävineen ravintola-alan edelläkävijöiden kanssa Suomessa.

Vuoden Tarjoilija 2020 -semifinalistit:

Aartti Sannamari, Ravintola Kalatori, Rauma
Allikivi Egle, Share Company, Espoo
Angelov Christian, Finnjävel Salonki, Helsinki
Finni Joona, Ravintola Figaro, Jyväskylä
Hartman Freja, Nordic Pizza Company, Turku
Holmberg Jonas, Ravintola Kaskis ja Kakolan Ruusu, Turku
Hämäläinen Sebastian, Tallink Silja Oy, Helsinki
Hänninen Tiia, freelancer, Hämeenlinna
Kämppi Otto, Viking Line Gabriella, Helsinki
Kärki Anu, Armas Catering, Tampere
Nordlund Milla, Ravintola Kalatori, Rauma
Pajari Katariina, Gastro Bar Sesonki, Järvenpää
Pöyhtäri Minea, Santa's Resort & Spa Hotel Sani, Kalajoki
Salonen Jeremias, Ravintola Kaskis, Turku
Söderback Pernilla, Restaurant HEJM, Vaasa
Tse Kelvin, Ravintola Pastis, Helsinki

Vuoden Kokki 2020 semifinalistit:

Hakamäki Sami, Restaurant HEJM, Vaasa
Harrivaara Simo, Ravintola Ventuno, Helsinki
Helenius Lari, Ravintola Olo, Helsinki
Hokkanen Teemu, Fazer Food Services/UPM Pääkonttori, Helsinki
Kaihola Markus, Sahanlahti Resort, Puumala
Korhonen Ville, Ravintola Savoy, Helsinki
Kuivasniemi Tomi, Grill it/Paja kongressi, Tampere
Mustonen Kim, Kuori Food and Wine, Turku
Pulkkinen Jarkko, Ravintola Finnjävel/Salonki, Helsinki
Päivästö Kim, Ravintola Demo, Helsinki
Roiniola Matti, Ravintola Kakolanruusu, Turku
Selin Simon, Restaurant HEJM, Vaasa
Shiwan Kozeen, I AM, Helsinki
Suomalainen Niko, Ravintola Olo, Helsinki
Valkama Jesse, Ravintola Emo, Helsinki
Väärti Turo, Ravintola Juuri, Helsinki


Vuoden Tarjoilija ja Vuoden Kokki -kilpailujen vastuullinen järjestäjä Suomessa on ELO-Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö yhteistyössä laajan yhteistyökumppaniverkoston kanssa. Yksi kilpailutoiminnan vahvistetuista pääyhteistyökumppaneista on MaRa.
 

Kuva: Santeri Stenvall/ELO-säätiö.

 

ELOn tiedote