Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö ELO järjestää ravintola-alan saliammattilaisten suomenmestaruuskilpailun Gastro-messuilla Helsingin Messukeskuksessa 12.–13.3.2020. Vuoden Tarjoilija -kilpailu järjestetään yhteistyössä usean ravintola-alan toimijan kanssa.
MaRa ry:n Henrik Bitten stipendirahasto myöntää Vuoden Tarjoilija -kilpailun voittajalle 10 000 euron apurahan ammattitaidon kehittämistä varten. Kilpailun voittajalla on edessään ikimuistoinen edustusvuosi, jonka aikana hän pääsee kehittämään verkostojaan toimialalla.
Kilpailussa arvioidaan muun muassa asiakaspalvelutaitoja, tarjoilutaitoja sekä ruoan ja juoman yhdistämistä. Vuoden Tarjoilija -kilpailussa mitataan teknisen osaamisen lisäksi kilpailijoiden kykyä yhdistää elämyksellisyys aitoon asiakaskohtaamiseen haastavissakin tilanteissa.
Kilpailun tarkoituksena on edistää alan huippuosaamista ja tuoda esille ammatin vaativuutta sekä monipuolisuutta. Vuoden kilpailun avulla nostetaan alan arvostusta ja korostetaan sitä, että ravintolaelämykset luodaan aina yhdessä.
Hakuaika on käynnissä 15.10.–30.11.