Vuoden Kokki -kilpailu on ruoanlaiton ammattilaisten suomenmestaruuskilpailu, joka järjestetään Helsingin Messukeskuksessa Gastro-messuilla 12.–13.3.2020. Samassa tapahtumassa järjestetään myös Vuoden Tarjoilija 2020 -kilpailu.
Arvostettu Vuoden Kokki -kilpailu on järjestetty vuodesta 1995 lähtien. Järjestäjänä toimii Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö ELO yhteistyössä kumppaniverkostonsa kanssa.
Vuoden Kokki -kilpailun tarkoituksena on edistää alan huippuosaamista sekä tuoda esiin ammatin vaativuutta ja monipuolisuutta. Kilpailun voittaja saa palkinnoksi Suomen Messusäätiön myöntämän 10 000 euron arvoisen apurahan ammattitaitonsa kehittämistä varten.
Vuoden Kokki 2020 -kilpailun hakuaika on 9.12.2019–19.1.2020.
Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry toimii tapahtuman yhteistyökumppanina. MaRa ry:n Henrik Bitten stipendirahasto myöntää Vuoden Tarjoilija -kilpailun voittajalle 10 000 euron arvoisen apurahan. Vuoden Tarjoilija -kilpailun hakuaika on päättynyt.
Lisätietoa Vuoden Tarjoilija 2020 -kilpailusta
Lisätietoa ja hakuohjeet Vuoden Kokki 2020 -kilpailuun