Hävikkiviikkoa vietetään tänä vuonna 9.–15.9. Kuluttajaliiton järjestämä kampanja haluaa nostaa ruoan arvostusta ja kertoa ruokahävikin vähentämisen tärkeydestä erityisesti kuluttajille. Tämän vuoden teemana on ruokahävikin ilmastovaikutukset.
Hävikkiviikko on hyvä tilaisuus viestiä asiakkaille siitä, mitä ravintola on tehnyt ruokahävikin vähentämiseksi, ja samalla osallistaa heitä mukaan vähentämiseen. Hävikkiviikon materiaalipankissa on esimerkiksi valmiita julistepohjia ja somenostoja, joita yritykset voivat hyödyntää omassa viestinnässään. Julisteella voi vaikkapa kertoa asiakkaalle ravintolassa tehtävästä hävikkipunnituksesta tai pyytää häntä ottamaan lautaselle vain sen verran kuin jaksaa syödä.
Hävikkiviikkoon ei tänä vuonna tarvitse erikseen ilmoittautua mukaan, vaan kampanja on avoin kaikille. Somejaoissa käytetään tunnusta #hävikkiviikko.