Hotelli- ja ravintola-alan vetovoimaisuudesta tutkimus
Uutinen 25.05.2018
MaRa toteuttaa valtakunnallisen tutkimuksen hotelli- ja ravintola-alan yritysten houkuttelevuudesta. Ammattitaitoisen työvoiman rekrytointi on muodostunut alalla ongelmaksi monilla alueilla eri puolilla Suomea. – On tärkeää saada tutkimustietoa alan yritysten houkuttelevuudesta ja kerätä ideoita vetovoimaisuuden kehittämiseen. Ammattitaitoisen työvoiman saatavuus on turvattava, MaRan toimitusjohtaja Timo Lappi perustelee tutkimushanketta. Tutkimuksen toteuttaa Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy. Tutkimukseen osallistuu noin 950 tarjoilijaa, kokkia, vuoroesimiestä tai vastaavaa esimiestä MaRan jäsenyrityksistä. Tutkimukseen liittyvät kyselyt toteutetaan kesän aikana.