Vuoden Kokki 2018 Vuoden Kokki 2018 -kilpailun semifinaalihaun ennakkotehtävän teema on ”kasvikset edellä”. Sinun tulee valmistaa teeman mukainen pääruoka 12 hengelle kahdessa tunnissa. Tehtävään käytettävät kasvikset saat valita vapaasti, mutta vihannesten maustamiseen tulee käyttää ankkaa, jonka osuus annoksesta voi olla enintään 50 grammaa. Ankka voi olla annoksessa vapaavalintaisessa muodossa.Lähetä kuva ennakkotehtävän annoksesta ja resepti 30.11.2017 mennessä projektikoordinaattori Kirsi Yazanille osoitteesen kirsi.yazan@elo-saatio.fi. Ennakkotehtävien perusteella valitaan 12 semifinalistia, joista yksi valitaan Instagramista ennakkotehtävän annoskuvan keräämien tykkäysten perusteella. Osallistuaksesi kilpailuun Instagramissa tee ennakkotehtävä edellä kuvatun mukaisesti, täytä ilmoittautumislomake ja lataa annoskuvasi Instagramiin hashtagilla #vuodenkokki2018. Jatkoon päässeille semifinalisteille ilmoitetaan henkilökohtaisesti joulukuun 2017 aikana. Lisätietoa ja ilmoittautuminen: http://www.elo-saatio.fi/haku-vk   Vuoden Tarjoilja 2018 Vuoden Tarjoilija 2018 -kilpailun ennakkotehtävänä on suunnitella neljän hengen kansainväliselle seurueelle neljän ruokalajin menukokonaisuus juomasuosituksineen sekä teemaan sopiva juhlava kate. Menun tarkoituksena on luoda seurueelle ainutlaatuinen ruokamatkailuelämys Suomesta. Katteen inspiraationa voit käyttää lähdekuvaa esimerkiksi luonnosta. Lähetä kuvat kattauksesta sekä kirjalliset perustelut kaikille tehtävän osa-alueille (max. 500 sanaa) 30.11.2017 mennessä projektikoordinaattori Kirsi Yazanille osoitteeseen kirsi.yazan@elo-saatio.fi. Sen lisäksi sinun tulee käydä täyttämässä monivalintatehtävä. Linkin monivalintatehtävään saat vastaussähköpostissa ilmoittautumisesi jälkeen. Lisäksi yksi semifinalisti valitaan jatkoon Instagramista ennakkotehtävän kattauskuvan keräämien tykkäysten perusteella. Tällöin tee ennakkotehtävä edellä kuvatun mukaisesti, täytä ilmoittautumislomake ja lataa kuva kattauksesta Instagramiin hashtagilla #vuodentarjoilija2018. Jatkoon päässeille semifinalisteille ilmoitetaan henkilökohtaisesti joulukuun 2017 aikana. Lisätietoa ja ilmoittautuminen: http://www.elo-saatio.fi/haku-vt   Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2018 -kilpailut järjestetään Gastro Helsinki -messuilla Messukeskuksessa 15.–16.3.2018. Pääpalkintona molemmissa kilpailusarjoissa on 10 000 euron potti. Kilpailujen järjestämisestä vastaa Elo-säätiö. MaRa ja Vitriini-lehti ovat kilpailun yhteistyökumppaneita.