Suomi kuudes maailman arvostetuimmassa kokkikilpailussa
Uutinen 26.01.2017
Finaalissa kaikki kilpailijat valmistivat vegaanisen lautasannoksen sekä vadille koottavan näyttävän liha-annoksen, jonka pääraaka-aineet olivat Bressen kana ja äyriäiset. Vottosen vegaaniannoksen pääraaka-aineet olivat maa-artisokka, sipuli ja omena.
Vottosen assistenttina toimi Miikka Manninen ja valmentajana viime kilpailussa neljänneksi sijoittunut Matti Jämsén.
Bocuse d’Or -kilpailua on järjestetty vuodesta 1987. Suomi on ollut kilpailussa mukana 12 kertaa. Matti Jämsénin neljäs sija kaudella 2013-2015 on Suomen kaikkien aikojen paras sijoitus.
Kuva: Kaapo Kamu / ELO-säätiö
Suomi vakiinnuttanut paikkansa huipulla
Vottosen kuudes sija Bocuse d’Orissa on hieno jatkumo Suomen viimeaikaiselle menestykselle kansainvälisissä kokki- ja ravintopalvelukilpailuissa.
Suomen kokkimaajoukkue voitti hopeaa ja catering-sarjassa kisannut Fazer Culinary Team Finland kultaa Saksan Erfurtissa järjestetyissä kokkiolympialaisissa viime syyskuussa.
Nuoret ravintola-alan osaajat korjasivat puolestaan hienon potin ammattitaidon EM-kilpailuista joulukuussa. Johan Kurkela voittien kokkien sarjan ja tarjoilija Eveliina Paananen ylsi sarjassansa hienosti toiselle sijalle. Kurkela oli voittamassa myös nuorten kokkien pohjoismaista hopeaa viime keväänä Islannissa.
Lisätietoa:
ELO-säätiö