Uutisarkisto

Euroopan vihreän kehityksen ohjelma julki

11.12.2019

European Green Deal -ohjelmassa esitetään entistä kunnianhimoisempia toimia ilmastoon, ympäristöön ja biodiversiteettiin liittyen.

MaRa kannustaa jäsenyrityksiään mukaan Vastuullinen kesäduuni 2020 -kampanjaan

10.12.2019

Kesätyön tarjoaminen on hyvä tapa vaikuttaa nuorten valintoihin ja rakentaa vetovoimaista mielikuvaa matkailu- ja ravintola-alasta

Vuoden Kokki 2020 -kilpailun hakuaika päättyy 19.1.2020!

9.12.2019

Kilpailu järjestetään Helsingin Messukeskuksessa Gastro-messuilla 12.–13.3.2020. Samassa tapahtumassa järjestetään myös Vuoden Tarjoilija 2020 -kilpailu.

Veikkaus: Peliautomaattien vähentäminen alkuun tammikuussa

4.12.2019

Jatkossa missään myyntipaikassa ei ole seitsemää automaattia enempää.

EK:n yrittäjyysbarometri: Työllisyyskasvu hidastuu

4.12.2019

Ruokavirasto: Tarkkuutta elintarvikkeiden suojattujen nimien käyttöön

4.12.2019

Nimien käytössä on ilmennyt paljon puutteita. Esimerkiksi feta-sanaa käytetään virheellisesti yleisnimenä.

Eurooppalaisilta kattojärjestöiltä yhteislausunto alustataloudesta – "Yhdenmukaiset pelisäännöt toimialalle"

2.12.2019

HOTREC ja EFFAT uusivat yhteisen lausuntonsa alustatalouden toiminnasta 29.11.2019 Brysselissä.

Matkailu- ja ravintola-alalle tiekartta vähähiilisyyteen

21.11.2019

Toimialan tiekartta sisältää hotellit, ravintolat, ulkohuvipuistot ja hiihtokeskukset.

EK: Hiilineutraalia Suomea vuoteen 2035 mennessä kannattaa 63 prosenttia suomalaisista

20.11.2019

Kyselytutkimuksen mukaan 76 prosenttia kannattaa työluvan nopeutettua viikon menettelyä ulkomaalaisille asiantuntijoille.

Yritysten jatkajiksi tarvitaan lisää nuoria

7.11.2019

Hiihtokeskusalan ja ohjelmapalvelualan TES-neuvottelut jatkuvat ensi viikolla

6.11.2019

Matkailu- ja ravintola-alan suhdannenäkymät varovaisia

30.10.2019

Suomalaisyritykset arvioivat suhdannetilanteen hiipuneen syksyn aikana kaikilla päätoimialoilla.

Vuoden Tarjoilija 2020 -kilpailun hakuaika käynnissä 30.11. asti!

15.10.2019

Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö ELO järjestää ravintola-alan saliammattilaisten suomenmestaruuskilpailun Gastro-messuilla Helsingin Messukeskuksessa 12.–13.3.2020.

MaRa: Polttoaineiden veronkorotukset heikentävät entisestään kotimaanmatkailun hintakilpailukykyä

27.9.2019

Liikenteen verotuksen kiristäminen kotimaassa ei vähennä päästöjä, jos suomalaisten ulkomaanmatkailu kasvaa tämän vuoksi entisestään.

EK:lta vinkkejä vastuulliseen yrittämiseen

18.9.2019

”Vastuullisuuden suunnannäyttäjät” -julkaisu sisältää käytännön työkaluja ja esimerkkejä yritysvastuun johtamiseen.