Tiedotearkisto 2019
Tullin tulkinta uhkaa tuhota suomalaissiiderien ja -lonkeroiden olemassaolon
20.6.2019
Tulkinnan mukaan suomalaiskuluttajille tutut maustetut siiderit ja käymispohjaiset long drink -juomat luokitellaan korkeamman valmisteveron tulliluokkaan.
EK:n tiedote: Näillä esityksillä työpaikka 40 000:lle
17.6.2019
EK on laatinut Top Ten -listan kolmikantaiseen valmisteluun.
Alkoholiveron korotus siivittää alkoholimatkailua Baltiaan
3.6.2019
Korotuksen myötä matkustajatuonti kasvaa, kotimaan matkailu vähenee ja verotulot karkaavat ulkomaille.
Matkailu- ja ravintola-ala odottaa maltillista kesämyynnin kasvua
23.5.2019
MaRan jäsenkyselyn mukaan kaksi kolmasosaa yrityksistä odottaa kesämyynnille kasvua.
Palvelualojen yrityksiä ja työntekijöitä on suojattava häiriköiltä – keinoksi yrityskohtainen lähestymiskielto
20.5.2019
MaRa, Kaupan liitto, PAM, EK ja SAK esittävät, että yksityishenkilöiden lisäksi myös yritysten tulisi voida hakea lähestymiskieltoa.
TAK: Alkoholituonti Viron-matkoilta kääntynyt kasvuun – neljännes juomalitroista tuodaan Latviasta
20.5.2019
Alkoholituonti on aiempaa harvempien käsissä.
Ravintoloitsija Pekka Terävälle Euroopan matkailu- ja ravintola-alan tunnustus
17.5.2019
Terävä on ensimmäinen suomalainen, jolle palkinto myönnetään.
Eurooppalainen matkailu- ja ravintola-ala kokoontuu Helsingissä
16.5.2019
Hotrec – Hospitality Europe pitää 78. vuosikokouksensa Helsingissä 15.–17.5.
Veikkaus hyödyntää määräävää markkina-asemaa – ravintoloista viedään pelipöydät
29.3.2019
Matkailu- ja ravintola-ala työllistää noin 18 000 kesätyöntekijää
19.2.2019
Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa selvitti jäsenyrityksilleen suunnatussa kyselyssä matkailu- ja ravintola-alan tarvetta palkata kesätyöntekijöitä. Kyselyn mukaan alalle ollaan palkkaamassa ensi kesänä yhteensä noin 18 000 työntekijää.
TAK: Alkoholituonnin väheneminen lähes pysähtynyt
23.1.2019
Lihan alkuperän kirjallinen ilmoittaminen lisää kohtuuttomasti hallinnollista taakkaa
14.1.2019