Kirjaudu MaRan jäsensivuille

Kunniakrouvari Katriina Pilppula on kasvurittäjän perikuva

Kunniakrouvari Katriina Pilppula kuuluu korkeatasoisten boutique-hotellien ja fine dining -ravintoloiden suunnannäyttäjiin. Vakavasta sairastumisesta toivuttuaan hän on palannut takaisin yrityksen päivittäiseen toimintaan. 

 
Teksti: Jussi Rasimus       
Kuva: Timo Niemi

Katriina Pilppula on matkailu- ja ravintola-alan kasvuyrittäjän perikuva: innovatiivinen, riskejä kaihtamaton ja periksi antamaton.

Hän aloitti toimialalla vuonna 2000 perustamalla Jyväskylän Vaajakoskelle kahvilan lähes ilman alan koulutusta. Siitä ura on määrätietoisella työllä kehittynyt kahden hotellin ja kahden ravintolan omistajuuteen ja 45 henkilön työllistämiseen. Kahvilan alle 200 000 euron vuosiliikevaihdosta on kasvettu Yöpuu Yhtiöiden ensi vuodelle asetettuun viiden miljoonan euron tavoitteeseen.

Yrittäjyyden alkutaival ei ollut Pilppulalle helppo. Hänelle tunnusomaiset korkeat laatukriteerit ja vahva visio, mitä asiakkaat haluavat, olivat läsnä jo Naissaaren Kahvi- ja juhlahuoneessa, mutta Vaajakoskella konsepti ja kohderyhmä eivät täysin kohdanneet.

– Tein klassisen yrittäjän virheen perustamalla yrityksen toimialalle, josta en tiennyt mitään. Teetin kahvilaan valtavan kalliin remontin ja halusin tarjota kaikilta osin parasta laatua. Pidin neuvoista piittaamatta kahvilaa väkisin auki ympäri vuoden, vaikka sillä oli vaikutusta kannattavuuteen. Oli onni, ettei siinä käynyt huonosti, tuore kunniakrouvari Pilppula muistelee omana korkeakoulunaan pitämäänsä kahvilayrittäjyyttä.

Oppirahat tulivat pitkälti kuitatuksi kahvilatoiminnassa, joten vuonna 2006 oli ensimmäisen kasvuloikan vuoro. Pilppula ja hänen aviomiehensä ja yhtiökumppaninsa Ari Pärnänen hankkivat Jyväskylän keskustasta hotelli Yöpuun ja ravintola Pöllöwaarin.

Pilppulan visiona oli tarjota korkealaatuisia ja yksilöllisiä palveluita kansainvälisille ja yritysasiakkaille.

– Kasvun myötä minun oli kehityttävä myös johtajana. Olin ollut kahvilassa suorastaan huono johtaja, sillä minulla ei ollut lainkaan esimieskokemusta palkatessani työntekijöitä. En osannut ottaa pomon roolia niin kuin olisi pitänyt. Aloin ymmärtää, mistä johtamisessa on kysymys vasta keskittyessäni Yöpuuhun ja Pöllöwaariin ja luovuttuani kahvilasta, Pilppula sanoo.

Tehtävänä lisäarvon tuottaminen

Hotelli Yöpuu on rikastuttanut Keski-Suomen hotellitarjontaa merkittävällä tavalla ja toiminut osaltaan nykymuotoisen boutique-hotelligenren suunnannäyttäjänä Suomessa.

– Kaikki huoneemme eivät ole varustetasoltaan luksusta, mutta tämän päivän ylellisyyttä on aitous. Siinä olemme onnistuneet. Yrityskulttuuriimme kuuluu, että meillä saa työskennellä omalla persoonallaan ilman pitkiä palvelumanuaaleja ja että jokaisella on käytettävissä työtehtäviinsä riittävästi aikaa.

Korkeatasoisesta gastronomiastaan tunnettu ravintola Pöllöwaari on olennainen osa Jyväskylän talouselämää. Ravintolassa yritysasiakkaat voivat keskittyä oman tehtävänsä hoitamiseen ilman huolta tarjoilun ja ruokatuotteen laadusta.

– Fine diningia ja valkoisia pöytäliinoja tarvitaan, mutta liian monimutkaista toiminnasta ei kannata tehdä, Pilppula linjaa.

Yöpuulle ja Pöllöwaarille on muodostunut vuosikymmenen aikana uskollinen asiakaskunta. Myös trendit ovat suosineet: Yksilöllisiin ravintoloihin ja hotelleihin on ilmaantunut uusi, laatutietoisten ja elämyshakuisten nuorten aikuisten asiakasryhmä.

– Suosiotamme selittää ennen kaikkea se, että olemme pitäneet tyylimme hyvinä ja huonoina aikoina, Pilppula kiteyttää.

Hotelli Verso oli työvoitto

26 huoneen Yöpuun positiivinen ongelma on ollut ylisuuri kysyntä. Pilppula ja Pärnänen etsivät vuosia sopivaa paikkaa uudelle hotellille kasvattaakseen markkinaosuuttaan Jyväskylässä.

– Majoitustoiminta Suomessa on varsin ketjuvetoista, mutta myös yksityisille, perheomisteisille hotelleille riittää tilausta. Kasvuhaluista huolimatta laajentaminen ei ole helppoa yritykselle, joka haluaa tarjota korkeaa laatua kannattavasti, Pilppula sanoo.

Laajentuminen mahdollistui, kun Sokos Hotel Jyväshovin toiminta loppui vuokrasopimuksen päätyttyä. Tilalle avautui tänä vuonna Yöpuu Yhtiöiden hotelli- ja baari Verso.

– Uuden toimipaikan avaaminen on aina työvoitto. Valmisteluprosessi on henkisesti raskas. Neuvotteluja käydään ja avaamista valmistellaan pitkään henkilökunnalta ja perheeltä salassa, vaikka moni heistä varmasti aistii, että jotain on meneillään. On helpotus, kun uutisen voi vihdoin sanoa ääneen, Pilppula kertoo.

128 huoneen hotelli Verso moninkertaisti yrityksen majoituskapasiteetin kertaheitolla.

– Kokonaisuutena startti on ollut hyvä, vaikka toki kasvukipujakin on ollut. Meillä ei ollut kokemusta esimerkiksi sen tyyppisen kaupunkibaarin pyörittämisestä, jollaisen Versoon perustimme.

Yritykselle on paitsi taidonnäyte myös vaaranpaikka, kun organisaatiota kasvatetaan pienestä ja tiiviistä yksiköstä kahteen erilliseen ilman että lopputuotteen laatu heilahtaa.

– Touhusimme Yöpuu-Pöllöwaarissa tutun ja sitoutuneen henkilökunnan kanssa kymmenen vuotta. Verson myötä olemme joutuneet tarkastelemaan omaa johtamistapaamme, sillä suuremman yksikön avaaminen on vaatinut meiltä uusia ominaisuuksia, Pilppula sanoo.

Takaisin työelämässä

Yrityksen menestyksekästä kasvua tärkeämmäksi saavutuksekseen Katriina Pilppula nimeää palaamisen takaisin työelämään vakavan sairastumisen jälkeen. Hänellä todettiin luuydinsyöpä maaliskuussa 2014. Kasvain aiheutti selkäydinvamman, joka halvaannutti hänet kuukausiksi rintakehästä alaspäin. Pitkän kuntoutumisjakson jälkeen hän lääkärin ennusteesta huolimatta toipui takaisin työelämään.

– Työkyvyn menettämisen ja palautumisen jälkeen olen ymmärtänyt, kuinka tärkeä merkitys työllä on ihmisen elämässä. Ehdin jo monesti miettiä, mitä jos en enää pystykään palaamaan töihin, Pilppula kertoo.

Liiketoiminta oli vakiintuneella tolalla, kun sairastuminen äkillisesti iski. Aviomies Ari Pärnänen otti yritystoiminnan vastuulleen osaavan henkilökunnan tuella.

– Ironista kyllä, olin ennen sairastumista miettinyt, että voisi olla hyvää vaihtelua siirtää yrityksen johtaminen Arille, joka oli siirtynyt puualalta mukaan operatiiviseen toimintaamme. Kun konkreettisesti kaaduin seisovilta jaloilta, johtaminen siirtyi hänelle pakon sanelemana. Olin lopulta vuoden verran fyysisesti pois yrityksen toiminnasta, mutta koko ajan järjissäni, joten pystyin auttamaan Aria etäyhteyden avulla.

Nykyisin Pärnänen vastaa hotelli Versosta ravintoloineen ja Pilppula Yöpuusta ja Pöllöwaarista.

Alan hyvät puolet esille

Katriina Pilppula on työnsä ohella toiminut luottamustehtävissä Keski-Suomen yrittäjäjärjestöissä sekä viime vuosina MaRan majoitusvaliokunnassa.

– Koen, että minulla on edunvalvontaan annettavaa yksityisen hotelliyrittäjän näkökulmasta, hän toteaa.

Monen muun yrittäjän tavoin Pilppula on huolissaan alan vetovoimaisuuden vähentymisestä työntekijämarkkinoilla.

– Toivon, että alan maine työnantajana paranee. Siksi myös työnantajilla on peiliin katsomisen paikka työvoimapulan edessä. Alan arvostus nousisi, jos ihmisille tarjottaisiin asiallisia työsopimuksia ja kokoaikaista työtä. Nuorten mielikuva alasta on kääntynyt negatiiviseksi: että tarjolla olisi huonoa työtä huonolla palkalla ja hyvää työsopimusta olisi mahdotonta saada, Pilppula harmittelee.

Yöpuu Yhtiöt ei ole kohdannut ongelmia rekrytoinnin suhteen, mutta Pilppula toivoo, että alan hyviä puolia tuotaisiin esiin nykyistä enemmän: toimiala on mielenkiintoinen, eteenpäin katsova ja positiivinen. •

Päivitetty 22.03.2017

Yhteistyökumppanit

Fennia Hartwall Hartwa Trade Valio Saarioinen Accountor Metos Santa Maria Paulig Winpos Läntmannen Unibake