Kirjaudu MaRan jäsensivuille

Suomi kuudes maailman arvostetuimmassa kokkikilpailussa

26.01.2017

Keittiömestari Eero Vottonen ylsi kuudennelle sijalle kokkien maailmanmestaruuskilpailu Bocuse d’Orissa. Kultamitalin nappasi Yhdysvallat. Hopea meni Norjaan ja pronssi Islantiin. Finaali käytiin Ranskan Lyonissa 24.–25.1.

Finaalissa kaikki kilpailijat valmistivat vegaanisen lautasannoksen sekä vadille koottavan näyttävän liha-annoksen, jonka pääraaka-aineet olivat Bressen kana ja äyriäiset. Vottosen vegaaniannoksen pääraaka-aineet olivat maa-artisokka, sipuli ja omena.

Vottosen assistenttina toimi Miikka Manninen ja valmentajana viime kilpailussa neljänneksi sijoittunut Matti Jämsén.

Bocuse d’Or -kilpailua on järjestetty vuodesta 1987. Suomi on ollut kilpailussa mukana 12 kertaa. Matti Jämsénin neljäs sija kaudella 2013-2015 on Suomen kaikkien aikojen paras sijoitus.

 

Kuva: Kaapo Kamu / ELO-säätiö

 

Suomi vakiinnuttanut paikkansa huipulla

Vottosen kuudes sija Bocuse d’Orissa on hieno jatkumo Suomen viimeaikaiselle menestykselle kansainvälisissä kokki- ja ravintopalvelukilpailuissa.

Suomen kokkimaajoukkue voitti hopeaa ja catering-sarjassa kisannut Fazer Culinary Team Finland kultaa Saksan Erfurtissa järjestetyissä kokkiolympialaisissa viime syyskuussa.

Nuoret ravintola-alan osaajat korjasivat puolestaan hienon potin ammattitaidon EM-kilpailuista joulukuussa. Johan Kurkela voittien kokkien sarjan ja tarjoilija Eveliina Paananen ylsi sarjassansa hienosti toiselle sijalle. Kurkela oli voittamassa myös nuorten kokkien pohjoismaista hopeaa viime keväänä Islannissa.

 

Lisätietoa:

ELO-säätiö


Yhteistyökumppanit

Fennia Hartwall Hartwa Trade Valio Saarioinen Accountor Metos Santa Maria Paulig Winpos Läntmannen Unibake