Kirjaudu MaRan jäsensivuille

Taneli Lehtonen on Vuoden Tarjoilija 2016

21.03.2016 I JÄSENUUTISET

Vuoden Tarjoilija 2016 ja Vuoden Kokki 2016 -suomenmestaruuskilpailut käytiin Gastro Helsinki –messuilla 17.-18.3. Vuoden Tarjoilijaksi 2016 kruunattiin Taneli Lehtonen helsinkiläisestä Ravintola Murusta ja Vuoden Kokiksi 2016 Toni Kostian helsinkiläisestä ravintola Grönistä. 

Vuoden Tarjoilija ja Vuoden Kokki ovat alojensa suomenmestaruuskilpailut. Kovatasoisessa kokkikilpailussa toiseksi sijoittui Teemu Boman Ravintola Palacesta ja kolmannelle sijalle tuli Anssi Riihimäki Ravintola Olosta. Tarjoilijakilpailussa sijoittui toiseksi Ronny Malmberg Farangista ja kolmanneksi Niina Hakolahti Ravintola Palacesta.

Kokonaisvaltainen palvelu ratkaisi tarjoilijoiden taiston

Vuoden Tarjoilija -kilpailijoiden tasoerot olivat pienet ja kokonaisuus hyvin tasainen. Kaikki osallistujat olivat alansa rautaisia ammattilaisia, jotka hallitsivat tekniset taidot. Voitto vietiin tänä vuonna tekniikan ja hyvän asiakaspalvelun kokonaisvaltaisella hallinnalla – pienellä showmanshipilla maustettuna.

– Finaalissa kärkikolmikko erottautui vahvalla ammatillisella osaamisella. Tuomarit olivat arvostelussaan tänä vuonna hyvin kriittisiä ja aikaisemmista vuosista poiketen tuomarointi jaettiin osa-alueittain, jolloin arvioinnissa päästiin huolellisempaan ja tarkempaan lopputulokseen, kertoo Vuoden Tarjoilija -kilpailun päätuomari Janne Marin.

Finalistien tehtävänä oli valita Vuoden Kokki -kilpailijan suunnittelemaan menuun sekä juustoille sopivat viinit, valmistaa alkucocktailit, laskea oluet, valmistaa kahvit ja tarjoilla avecit sekä pitää huolta viiden hengen pöytäseurueesta.

– Voittaja erottautui finaalissa rennonletkeällä otteellaan ja Taneli meni selkeästi jopa oman mukavuusalueensa ulkopuolelle. Hän isännöi pöytäseurueensa loppuun asti äärimmäisen huolellisesti ja huolta pitäen, summaa Marin.

MaRa tukee Vuoden Tarjoilija -kilpailua

Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kilpailujen järjestäjä on ELO – Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö. Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa on kilpailun yhteistyökumppani. Tukemalla Vuoden Tarjoilija -kilpailua MaRa haluaa tuoda esille tarjoilijan ammatin vaativuutta ja monipuolisuutta sekä edistää tarjoilijoiden ammatillista huippuosaamista.

Kuvat: ELO-säätiö.


Yhteistyökumppanit

Fennia Hartwall Hartwa Trade Valio Saarioinen Accountor Metos Santa Maria Paulig Winpos Läntmannen Unibake