Kirjaudu MaRan jäsensivuille

Suositus henkilöstö- ja opiskelijaravintoloille käyttää jodioitua suolaa

26.08.2015 

Valtion ravitsemisneuvottelukunta on antanut helmikuussa 2015 elintarviketeollisuudelle suosituksen jodioidun suolan käytöstä väestön jodin puutoksen ehkäisemiseksi. Asia koskee myös henkilöstö- ja opiskelijaravintoloita.

Valtion ravitsemisneuvottelukunta suosittaa, että joukkoruokailussa käytetään jodioitua suolaa. Suosituksen mukaan käytetyssä suolassa tulisi olla jodia 25 µg/g.   

MaRan jäseninä olevien henkilöstö– ja opiskelijaravintoloiden tilanne on ollut suosituksen suhteen hyvä, koska jodioidun suolan käyttö on tavanmukaista ruoanvalmistuksessa.  

MaRa suosittaa, että kaikissa henkilöstö- ja opiskelijaravintoloissa toimitaan suosituksen mukaisesti, ja ruoanvalmistuksessa käytetään jodioitua suolaa. 
 

Suositus:
http://www.ravitsemusneuvottelukunta.fi/files/attachments/fi/vrn/vrn_jodi_toimenpidesuositus_10.2.2015_suomi.pdf
 


Yhteistyökumppanit

Fennia Hartwall Hartwa Trade Valio Saarioinen Accountor Metos Santa Maria Paulig Winpos Läntmannen Unibake