Kirjaudu MaRan jäsensivuille

Rekrytointivaikeudet yleisiä matkailu- ja ravintola-alalla – julkinen työnvälitys edelleen suosiossa

20.04.2015

Elinkeinoelämän keskusliitto EK selvitti vuonna 2014 vuosittaisessa henkilöstö- koulutustiedustelussaan muun muassa yritysten käyttämiä rekrytointikanavia, rekrytointivaikeuksien esiintymistä sekä tyytyväisyyttä julkiseen työnvälitykseen. Kyselyyn vastanneista matkailu- ja ravintola-alan yrityksistä liki puolet raportoi kohdanneensa rekrytointivaikeuksia. Yleisimpänä syynä ilmoitettiin, että avoimeen tehtävään ei löydy tarpeeksi hakijoita.

Matkailu- ja ravintola-alan yrityksistä liki puolet raportoi kohdanneensa rekrytointivaikeuksia vuoden 2014 aikana. Yleisimmiksi syiksi kerrottiin, että avoimeen tehtävään ei ollut tarpeeksi hakijoita ja että hakijoilla ei koettu olevan tarpeeksi alan työkokemusta. Rekrytointivaikeuksia aiheutti myös hakijoiden nykypäivän vaatimukset täyttävän ammattitaidon puuttuminen. Työpaikan sijainnin ja kulkuyhteyksien ilmoitettiin myös hankaloittavan rekrytointia.

Tiedot ilmenevät Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n syksyllä 2014 toteuttamasta vuosittaisesta henkilöstö- ja koulutustiedustelusta, jossa selvitetään EK:n jäsenyritysten työvoima- ja koulutustarpeita. Vuoden 2014 tiedustelun teemoja olivat yritysten rekrytointikanavat sekä näkemykset julkisesta työnvälityksestä. Lisäksi tiedustelussa kartoitettiin yritysten henkilöstömäärää ja arviota sen kehityksestä, henkilöstön työsuhteiden jakaantumista, vuokratyön käyttöä sekä harjoittelijoiden ja kesätyöntekijöiden osuutta henkilöstöstä.

Matkailu- ja ravintola-alalla on eniten rekrytointivaikeuksia avoimiin työpaikkoihin nähden.

-Työn ja tekijöiden kohtaaminen ei Suomessa toteudu parhaalla mahdollisella tavalla. Meillä on runsaasti töitä hakevia henkilöitä ja rekrytointivaikeuksista kärsiviä yrityksiä. Tämä hankaloittaa yli 13 000 työpaikan täyttämistä, kertoo EK:n asiantuntija Jenni Ruokonen.

Julkinen työnvälitys edelleen yleinen rekrytointikanava

Julkinen työnvälitys eli työ- ja elinkeinotoimistojen palvelut sekä organisaation sisäinen rekrytointi olivat yleisimpiä jäsenyritysten käytössä olevista rekrytointikanavista.  Näitä hyödynsi reilusti yli puolet vastaajista.

Lähes yhtä käytetyksi rekrytointikanavaksi nousivat työharjoittelun tai opinnäytetyön kautta rekrytointi sekä henkilökohtaiset verkostot. Sen sijaan sosiaalisen median tai erilaisten rekrytointitapahtumien hyödyntäminen rekrytoinnissa oli vastaajayrityksissä vähäisempää.

Kaikkien toimialojen yrityksistä yli puolella oli myönteisiä kokemuksia julkisesta työnvälityksestä. Kaikkein tyytyväisempiä olivat palvelualojen yritykset, joista lähes 70 prosenttia antoi julkiselle työnvälitykselle hyvää palautetta.  Avointen työpaikkojen verkkopalvelu sai kiitosta  työpaikkailmoitusten laajasta näkyvyydestä.

Työsuhdetyypit ja vuokratyöntekijöiden määrä pysynyt samalla tasolla

Kyselyyn vastanneista matkailu- ja ravintola-alan yrityksissä työtekijöistä vakituisessa työsuhteessa oli yli 90 prosenttia ja määräaikaisessa työsuhteessa hieman alle 8 prosenttia. Määrä on suunnilleen sama kuin kaikilla toimialoilla keskimäärin. 

Vuokratyöntekijöiden käyttö on EK:n jäsenyrityksissä pysynyt pitkään lähes samalla tasolla. Syksyllä 2014 noin neljännes yrityksistä oli käyttänyt vuokratyövoimaa. Tiedusteluun vastanneista matkailu- ja ravintola-alan yrityksistä vuokratyövoimaa hyödynsi lähes kolme neljästä vastaajasta.

Kesätyöntekijöiden ja harjoittelijoiden osuus kyselyyn vastanneiden matkailu- ja ravintola-alan yritystenhenkilöstöstä oli noin viidennes, mikä on enemmän kuin kaikilla toimialoilla keskimäärin.  

Tiedustelu lähetettiin yhteensä lähes 3 200 yritykseen lokakuussa 2014. Tiedusteluun vastasi noin 1 000 yritystä. Matkailu- ja ravintola-alan yrityksistä tiedusteluun vastasi noin 21,2 prosenttia toimialakohtaisesta otoksesta.

Lisätietoa:

EK:n henkilöstö- ja koulutustiedustelun raportti 2015

Jenni Ruokonen, p. 040 540 5254, asiantuntija, EK


Yhteistyökumppanit

Fennia Hartwall Hartwa Trade Valio Saarioinen Accountor Metos Santa Maria Paulig Winpos Läntmannen Unibake