Kirjaudu MaRan jäsensivuille

Ravintola-alan valiot valittu – tarjoilijoiden taso mitataan ensimmäistä kertaa

13.03.2013


Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2013 -kilpailuiden semifinalistit on valittu. Ennakkotehtävien perusteella semifinaaliin ylsi 12 parasta kandidaattia kummastakin sarjasta. Mukana on sekä kilpailun konkareita että uusia taitajia. Tänä vuonna mitellään ensi kertaa Suomen parhaan tarjoilijan tittelistä.

Ensimmäistä kertaa järjestettävään Vuoden Tarjoilija -kilpailuun ilmoittautui edustava joukko alansa huipputaitajia. Kilpailun valiot karsittiin monipuolisten ennakkotehtävien avulla.

- Tehtäviin oli paneuduttu huolellisesti. Tälle kilpailulle on selvästi ollut tilausta. Tarjoilijoilla on monipuolista osaamista ja siitä osataan olla oikealla tavalla ylpeitä, kilpailun johtaja Marja Hemmi iloitsee.

Semifinalistien ikähaitari on suuri ja mukana on kilpailijoita Helsingistä Lappiin. Naisia välieriin selviytyi kahdeksan, miehiä neljä.

Vuoden Kokin tittelistä kisataan jo 15:ttä kertaa. Semifinalistit valittiin reseptien ja annoskuvien perusteella. Kilpailun johtaja Marko Palovaara, Vuoden Kokki 11 vuoden takaa,  on erittäin tyytyväinen näkemäänsä.

- Erityisesti merkille pantavaa oli tarkkuus kaikessa tekemisessä ja kyky työstää raaka-aineita. Suorituksissa näkyi korkeatasoinen käsityöosaaminen. Uusia asioita oli oivallettu hienosti ja visuaalisuuteen panostettu, Palovaara kiittelee.

Molempien kilpailujen semifinaalit mitellään 26.4., ja kuuden parhaan finaali 27.4.2013 Helsingin Messukeskuksessa Luomu- ja lähiruokamessujen yhteydessä.

 

Vuoden Kokki 2013 -semifinalistit                            Vuoden Tarjoilija 2013 -semifinalistit

Teemu Boman

Rav. Grotesk

Helsinki

Maria Suihkonen

Hullu Poro

Sirkka

Simo Pietarinen

G.W.Sundmans

Helsinki

Saara Alander

Ravintola Roux

Lahti

Sami Sorvoja

Rav. Pöllöwaari

Jyväskylä

Outi Duncker

Ravintola Roux

Lahti

Erik Mansikka

Logomo Kitchen

Turku

Elina Turunen

Ravintola Nokka

Helsinki

Lasse Koistinen

Ravintola Palace

Helsinki

Niina Hakolahti

Ravintola Palace

Helsinki

Tuomas Vierelä

Ravintola Olo

Helsinki

Jonne Ukonaho

Ravintola Havis

Helsinki

Ismo Sipeläinen

G.W.Sundmans

Helsinki

Kata Shecter

Musta Lammas

Kuopio

Anssi Halen

Lupolo

Helsinki

Timo Neuvonen

Kalastajatorppa

Helsinki

Veli-Matti Jälkö

Bistro O Mat

Kirkkonummi

Charlotta Myrberg

Kalastajatorppa

Helsinki

Toni Kostian

Ravintola Luomo

Helsinki

Toni Feri

Bistro 15 Helsinki

Helsinki

Jarno Seppä

Ravintola Smör

Turku

Toni Yksjärvi

Ravintola Sipuli

Helsinki

Pete Niilola

Staff+

Helsinki

Jenny Marjakangas

Ravintola Hugo

Oulu

 

Vuoden Kokki -kilpailun johtajana toimii Marko Palovaara (Bistro Omat) ja päätuomarina Sauli Kemppainen (Brasserie Kämp). Kilpailun tiimissä ovat myös Eero Vottonen (Vuoden Kokki 2012), Sampo Kantele, Sasu Laukkonen, Birgitta Sirkiä ja Sari Mattila.

Vuoden Tarjoilija -kilpailun johtajana toimii Marja Hemmi (Ravintolakoulu Perho) ja päätuomarina Miia Sironen (Pöllöwaari). Työryhmään kuuluvat myös Hannu Hakala, Merja Lahdenkauppi, Annika Rönni-Sällinen, Birgitta Sirkiä ja Sari Mattila.

 

Lisätietoja MaRassa: Hannu Hakala, 09 6220 2029


Yhteistyökumppanit

Fennia Hartwall Hartwa Trade Valio Saarioinen Accountor Metos Santa Maria Paulig Winpos Läntmannen Unibake