Kirjaudu MaRan jäsensivuille

MaRa mukana Hävikkiviikossa 29.8.–4.9.2016

Kuluttajaliiton organisoimaa valtakunnallista Hävikkiviikkoa vietetään neljännen kerran 29.8.–4.9.2016. MaRa on mukana kampanjoimassa ruokahävikin vähentämisen puolesta.

Noin viidennes kaikesta ravintolaruuasta päätyy Suomessa jätteeksi. Koko Suomen ravintola-alan ruokahävikki on 75-85 miljoonaa kiloa vuodessa. Suurin osa hävikistä syntyy linjastoruokailujen tarjoilutähteistä ja ylivalmistetusta ruoasta, joita ei voida hyödyntää uudelleen. MaRa kannustaa ravintola-ala yrityksiä ruokahävikin vähentämiseen!

 

Hävikkiviikon juttuarkisto:


Viidesosa ravintolaruuasta päätyy jätteeksi - hävikin vähentäminen ravintoloissa osoittaa vastuullisuutta

Eniten hävikkiä syntyy julkisen sektorin ruokailussa. Jätteeksi päätyvän ruuan vähentäminen on paitsi osoitus vastuullisuudesta myös liiketoimintamahdollisuus.

"Ilmaista hävikkiä ei ole" - uudet sovellukset auttavat ravintoloita kääntämään ruokahävikin liikevaihdoksi
Ravintolasektorin ruokahävikin syynä on usein ruuan menekin ennakoimisen vaikeus. Markkinoille on kuitenkin tullut uusia sovelluksia, joiden avulla ravintolat voivat kääntää ylijäämäruuan liikevaihdoksi. Yksi esimerkki on vuonna 2016 perustettu ResQ.

Rahaa roskikseen
Ylijääneen ruuan muodossa ravintoloiden jäteastioihin menee selvää rahaa raaka-aineiden tuotantokustannusten valuessa hukkaan.

 


Lisätietoa Hävikkiviikosta ja viikon ohjelmasta:
https://havikkiviikko.wordpress.com/

 

Ravintolafoorumi apuna hävikin torjunnassa:
www.luke.fi/ravintolafoorumi/foorumi/

 

 

 

 

 

 

Päivitetty 31.08.2016

Yhteistyökumppanit

Fennia Hartwall Hartwa Trade Valio Saarioinen Accountor Metos Santa Maria Paulig Winpos Läntmannen Unibake