Kirjaudu MaRan jäsensivuille

Date + Kale: Kauniita vegaaniannoksia Korttelissa


Helsinkiläisen Date + Kalen mukaan kasvisravintoloiden uusi tuleminen ei jää hetken ilmiöksi.

 
Teksti: Jussi Rasimus
Kuvat: Date + Kale

 


Ravintola Date + Kalen yrittäjä Anni Kravi kertoo:

En usko, että kasvisravintoloiden suosio on mikään buumi vaan merkki siitä, että kulutustottumukset ovat kehittymässä kestävämpään ja vihreämpään suuntaan, puhumattakaan näiden muutosten vaikutuksesta hyvinvointiin. Asiakkaat kaipaavat terveellistä ja tuoretta mutta ravinteikkaampaa ruokaa kuin salaatit. Myös ympäristökysymykset ja eläinten oikeudet ovat lähellä yhä useamman sydäntä. Vegaani- ja kasvissyöntihaasteet innostavat sekasyöjiä muuttamaan ruokatottumuksiaan.

Päädyin ravintola-alalle ruoka- ja valokuvausharrastukseni sekä terveysruokasivustoni kautta, joka alkoi suosionsa takia tuottaa minulle töitä useille tahoille. Kauppakorkeakoulusta valmistuttuani työskentelin toisella alalla, kunnes tapasin Richard McCormickin, ja päädyimme tekemään projekteja yhdessä. Tein sisällöntuotantoa ja somemarkkinointia muun muassa terveysruokabrändeille ja Richardin ravintoloille, kunnes päätimme luoda yhteisen konseptin.

Ravintolan nimeksi tuli Date + Kale, koska taateli + lehtikaali ovat kaksi lempiraaka-ainettamme, ja englanniksi ne muodostavat kivan sanaleikin.


Tarjoamme terveellistä, kaunista ja maukasta kasvisruokaa. Vegaanista, gluteenitonta, lisäaineetonta ja luomua. Emme käytä prosessoitua sokeria. Ideana on tarjota vaihtoehtoja ja inspiraatiota paitsi kasvissyöjille, myös muille, jotka haluavat välillä syödä vegaanisti ja terveellisesti. Monesti jatkuvasti ravintolaruokaa syödessä olo on pöhötty1nyt ja väsynyt. Date + Kalessa voi syödä vaikka päivän jokaisen aterian ja silti tuntea olonsa kevyeksi ja energiseksi. Menumme vaihtuu raaka-aineidemme sesonkien mukaan, jotta ruoka on ravinnerikasta.

Reseptiikka ja visuaalinen ilme ovat minun luomiani. Richard on toki antanut mielipiteensä annoksista yleisellä tasolla.

Helsingissä ei ole toista vastaavan tyyppistä, täysin vegaanista kahvila-ravintolaa. Toisin kuin monet kahvilat, olemme auki seitsemänä päivänä viikossa aamusta iltaan. Palvelumme on nopeaa, emmekä ota pöytävarauksia.


Meitä kysyttiin mukaan Kampin kauppakeskuksen ravintolakerros Kortteliin sen suunnitteluvaiheessa. On iso etu olla osana uutta konseptia, joka sijaitsee todella keskeisellä paikalla. Kivijalassa toimimiseen verrattuna Korttelin ravintoloilla on tiettyjä velvollisuuksia esimerkiksi aukiolon suhteen.

Ravintolan toiminta on lähtenyt liikkeelle todella hyvin, ja meidät on löytänyt laaja kirjo asiakkaita. Totta kai aina alkuun on pientä parantamisen varaa tehokkuudessa ja annosten yhdenmukaisuudessa, mutta täydellistä maailmaa ei ole. 


Haluamme avata uusia Date + Kale -ravintoloita Suomeen ja ulkomaille. Tarkoituksenamme on avata ainakin toinen ravintola Helsinkiin jo tänä vuonna.

Oman yrityksen pyörittämisessä parasta on päästä hallinnoimaan kaikkia toimintoja ylätasolta. Hienointa ja kiinnostavinta, samalla myös haastavinta, on hoitaa useampaa roolia samanaikaisesti: talous, markkinointi ja hr on tehtävä itse.

Koen, että MaRa voi tarjota hyödyllistä ja luotettavaa neuvontaa sekä laki- että hr-asioissa. Lisäksi koen hyödylliseksi olla osana verkostoa.


******

DATE + KALE OY
  • Perustettu: 2016
  • Omistaja: Anni Kravi
  • Kotipaikka: Helsinki
  • Ravintolat: Yksi, Kampin kauppakeskuksen ravintolamaailma Korttelissa
  • Asiakaspaikat: 36
  • Henkilöstö: 11

Päivitetty 22.03.2017

Yhteistyökumppanit

Fennia Hartwall Hartwa Trade Valio Saarioinen Accountor Metos Santa Maria Paulig Winpos Läntmannen Unibake